СТАРТИРА „АКАДЕМИЯ ЗА ВИЗИОНЕРИ 2022" НА СТОЛИЧНА ОБЩИНАМирослав Боршош даде официален старт на "Академия за ВИЗИОНЕРИ 2022 г".

„Да си визионер няма начало и край. Действията и усилията Ви днес ще Ви формират като личности утре. Малките стъпки на една група водят до голяма промяна за цялото общество“ – заяви заместник-кметът на Столична община на 31 март под куполите на "Ларгото", на събитието по повод откриването на новия сезон на младежката инициатива.

„Академия за ВИЗИОНЕРИ“ на Столична община стимулира младите хора на София да генерират иновативни идеи с кауза за бъдещето на града в пет тематични направления.

33-ма столичани на възраст от 15 до 29 години са участниците в новия сезон на "Академията".

Във времевия диапазон април – май утвърдени експерти в пет различни области ще подпомагат творческия процес и ще вдъхновяват участниците, разкривайки им нови подходи, методи и добри практики за успешна реализация на иновативните концепции.

В тазгодишното издание на "Академията" младежите ще преминат и през две нови обучения – за  работа в екип и управление на проекти. В началото на месец юни участниците ще защитят идеите си публично пред жури. Финансирането на концепциите е в размер на 5 000 лв., а одобрените идеи ще се случват от юни до ноември.

Успоредно със старта на "Академията", на 31 март, бяха представени вече реализираните през 2021 г. младежки проекти. Авторите на идеите и техните ментори бяха наградени със специалния приз на "Академия за ВИЗИОНЕРИ".

„Академия за ВИЗИОНЕРИ“ е изцяло безплатна инициатива на местната власт, която подпомага младежки идеи в 5 тематични направления. Повече информация на www.sofia.bg