Историята на Лукас (Lucas) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Лукас е много възпитано и изключително дружелюбно куче. Когато този пухкав господин пристигна в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ, изглеждаше коренно различно. Почти нямаше козина, трепереше от студ, а страхът се четеше в очите му.

Предполагаме, че Лукас е бил домашно куче, преди да бъде изоставен някъде през студените есенни дни на 2022 г. Когато бе намерен и доведен в клиниката ни за кастрация, той беше в много лошо състояние. Нямаше чип или метална пластинка на нашийника му с име и контакти на собствениците – нямаше никакъв начин да бъдат открити предишните му стопани. При студеното време навън той не би могъл да оцелее сам.

Кожата по цялото му тяло беше силно възпалена и козината му бе почти напълно опадала и не можеше да порасне отново. Няколко дни след пристигането му стана ясно, че кучето получава и неврологични пристъпи, провокирани от стрес и лошата диета до този момент. След множество изследвания, лечебни шампоани и изключване на десетки диагнози започнахме специална диета и добавки за кожа и козина.

Цяла зима Лукас носеше пуловери, за да му бъде топло и комфортно. Малко по малко бялата му козина започна да расте, кожата му започна да оздравява и той заприлича на пухкаво агънце. Благодарение на терапията му неврологичните пристъпи също започнаха да изчезват.

Към днешна дата Лукас е кастриран, ваксиниран и обезпаразитен. Той има чип и паспорт, обича да го решат и има перфектни хигиенни навици. Разбира се много добре с деца и възрастни, с малки и големи кучета и обича лакомства.

Много би искал да бъде осиновен и да си има топъл и уютен дом. В замяна обещава да пази дивана всеки ден и вечно да е благодарен, че не се налага да прекара следващия студен сезон навън.

ФАКТИ ЗА ЛУКАС

  • Име: Лукас (Lucas)
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 5 години.
  • Размер: М / средноголямо куче
  • Черти на характера: игрив, дружелюбен, иска спокойствие.

Разберете как да осиновите Лукас тук.