Историята на Грейс (dog Grace) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Грейс е едно от най-жизнерадостните кучета, които някога са пребивавали в клиниката. Тя не иска нищо друго освен да ѝ се радваш и да ѝ даваш лакомства за ядене. С много старание успяхме да я научим, че трябва първо да седне и след това да получи награда.

Тя просто досега не е срещала човек, който да не хареса, и животно, което да не ѝ е приятел. Как можеш да си нещастен в такава розова вселена като нейната? Но нещата не изглеждаха така преди един месец.

В края на лятото получихме сигнал за Грейс от случайни минувачи, които са забелязали ранения ѝ крак. Тя вероятно е била блъсната от кола, но никой не е подал сигнал навреме. В резултат – раната се инфектира и се налага кракът да се ампутира. Това не беше единственият проблем – кучето имаше и кърлежо-преносимо заболяване Анаплазмоза, което атакува белите кръвни клетки.

Въпреки всичко това, нашата Грейси не пада духом и се възстановява много бързо. Преодолява анаплазмозата, адаптира се към живота на три крака и днес отново е здраво и щастливо куче.

Сега лудетината Грейс е ваксинирана, чипирана, обезпаразитена и кастрирана в клиниката за бездомни животни Банкя. Тя чака своя бъдещ другар и човешки приятел, който да се грижи за нея. Ако вие искате да осиновите Грейс, тя обещава да си играе с вас всеки ден!

Вижте как да осиновите Грейс.