Назад

Фандъкова: Над 300 възрастни хора получиха до дома си храна и лекарства за седмица

"За една седмица 301 възрастни хора, които живеят сами, получиха до дома си храна и лекарства от служители на общината и от 40 доброволци от доброволното формирование към Столичната община." Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова.

Доставянето на храна и лекарства се извършва от служителите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и Социален патронаж, а от утре, 24 мар, към тях се включват и 20 доброволци от Българския червен кръст.

Досега 72-ма граждани са се обадили с готовност да се включат като доброволци към общината. Кметът посочи, че "с всеки от желаещите да се включи като доброволец, ще се свържем, като целта ни е да направим още един екип от 20 души, които да доставят храна и лекарства на възрастни хора и един екип от 20 души, който да поеме логистиката. Обадиха се хора с различни професии, включително и ученици и студенти, от тях ще съберем и екип, който да помага в общинските социални центрове и домовете за възрастни хора." Кметът благодари на възрастните хора, че "спазват молбата ни да не излизат от центровете, защото са най-рисковата група и при заразяване рискуват здравето на всички останали. В доставката на храни и лекарства се включат и 42 души с 20 автомобила, които ни подадоха 17 от кметовете на райони."