Историята на коте Зоран (Zoran) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Зоран е най-милият и най-мъркащ трикрак котак, който някога е съществувал. Ако се запознаете, непременно ще искате да го погалите, а после направо да си го осиновите.

Зоран е младо коте и не е патил много през живота си преди големия си инцидент в края на ноември 2022 г. За нещастие той е бил нахапан от друго животно и раната се е инфектирала. Доведен беше в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ за консултация и кастрация. Състоянието му бе плачевно. Предното дясно краче висеше безпомощно, кожата беше силно възпалена и имаше доста некротизирали тъкани. Крачето нямаше как да бъде спасено и се наложи ампутация. За щастие няма други рани и малко по малко Зоран се научи да ходи на три крака. Започна дълъг период на възстановяване за красивия пясъчен котаран. Хората, които са го спасили, имаха желание да го осиновят, но за съжаление писанчето не се разбираше с голямото им куче. Те започнали да му търсят друг дом преди дори раните да са заздравели напълно, но без успех. Немислимо е да бъде пуснат отново сам на улицата.

Зоран е от специалната порода на най-гальовните и добродушни котки. С уравновесен характер и изградени навици. Бонус – козина с цвят на капучино и искрящи кехлибарени очи. Той е ваксиниран, обезпаразитен и чипиран.

Факти за Зоран/Zoran

  • Име: Зоран (Zoran)
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 1 г.
  • Размер: M (средно коте)
  • Черти на характера: спокоен, гальовен, мъркащ.

Разберете как да осиновите Зоран тук.