Историята на Тигърчо (Tiger) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:


Красавецът на отличителни райета е постъпил във ветеринарната клиника на фондация „ЧЕТИРИ ЛАПИ“ през един студен февруарски ден. Имал много сериозна анемия и се нуждаел от спешна помощ. Тигърчо бил гледан като дворно коте няколко хубави години преди да се разболее тежко. За нещастие здравето на семейството му се влошава и той остава сам. При постъпването му в клиниката, раираният писан се нуждаел от кръвопреливане и поддържаща терапия дълго време. Благодарение на грижите на ветеринарните лекари през пролетта анемията била  излекувана, но се появил нов проблем.

При рутинните тестове и прегледи в клиниката се установило, че котето е положително за FIV. Сега Тигърчо споделя болнична стая с котето Лайза и двамата се разбират много добре. Общата диагноза ги прави перфектни съквартиранти. Те често си помагат един на друг, за да не им е толкова самотно. Но всяко коте мечтае за място, което да е само негово. За топлина, уютно кътче с новите си хора, пълно с любов.
Коте Тигърчо е има паспорт и микрочип и е клинично здрав. Той редовно се обезпаразитява и много се надява да намери добри хора, които да го заобичат. Не се нуждае от много –  уютен дом, галене и вкусна котешка храничка.

Факти за Тигърчо:

  • Име: Тигърчо
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 4 години
  • Размер: L (голямо коте)
  • Черти на характера: енергичен, игрив, гальовен, ревностно пази храната си

Разберете как да осиновите Тигърчо ТУК.