Историята на Соня (Sonya) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Котката Соня е прекрасен екземпляр от своята порода – има страхотна сива козина, добър апетит и е много гальовна. За съжаление понякога съдбата наказва и най-красивите. Именно така Соня е платила най-високата възможна цена. Тя е станала пленник и жертва на своята хубост, като била използвана години наред само и единствено като машина за правене на бебета, без съображения за нейното собствено здраве.

Соня била изоставена навън до кофа за боклук, затворена в клетка, от която не може да избяга. Вътре нямало вода, а постелята и козинката ѝ бяха напоени с урина. За щастие се намират и добри хора – такива, които забелязват странната ръмжаща клетка и вместо да я подминат, поглеждат вътре. 

Когато е доведена в клиниката за кастрация и лечение на бездомни животни на ЧЕТИРИ ЛАПИ в Банкя, Соня не е била готова да приеме човешко присъствие. Ръмжала при всеки опит за докосване, ядосана на света. Сякаш досега никога не е виждала добро отношение. Вероятно всяко докосване носело болезнен спомен за миналото. За да се направят изследвания и преглед, се наложило котето да бъде упоено. При кастрацията се потвърдило именно, че тя дълго е използвана за развъждане. А когато остарява и не може да ражда повече, просто е изхвърлена навън. 

Кръвните изследвания на мацоранката показали, че има наличие на възпаление и се налага се лечение. Да се лекува пациент, който се бои от лекарите си, обаче не е никак лесно. Минало почти месец преди да позволи на лекарите спокойно да я погалят. За щастие Соня вече е свикнала с екипа на ЧЕТИРИ ЛАПИ и е започнала да се доверява на хората около себе си.

Котаранката е кастрирана и ваксинирана, има си официален европейски паспорт и е готова да даде втори шанс на човечеството. Тя не е малко котенце и не се нуждае от много игри и постоянно внимание. Но все пак галенето и мъркането имат място в нейното ежедневие. Соня все още е прекрасна и ние се надяваме, че скоро ще намери човека, който да я дари с безрезервна любов. Тя обича спокойното ежедневие, да спи на кравайче в котешко легло и понякога да гони играчки. 

Соня чака своя нов дом с нетърпение.

ФАКТИ ЗА СОНЯ (SONYA)

  • Име: Соня (Sonya)
  • Пол: женски
  • Предполагаема възраст: 8 години
  • Размер: М / средно голяма котка
  • Черти на характера: гальовна, своенравна, любител на следобедната дрямка.

Разберете как да осиновите Соня ТУК.