Историята на Пъмпкин разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:


Историята на Пъмпкин всъщност е историята на Сабрина, Салем и Пъмпкин (Sabrina, Salem and Pumpkin).

Трите котета, или нашето Хелоуинско семейство, се появиха в клиниката на ЧЕТИРИ ЛАПИ точно на 31 октомври. Тяхната история е като извадена от хорър филм.

В началото малките котенца са четири, открити в облепен с тиксо кашон в кофа за боклук, заедно с една по-възрастна мъжка котка. Всички са в ужасно състояние. Те са едва на няколко седмици, дехидратирани, много слаби и пълни с бълхи. При преглед се установява, че всички котета имат вирусни заболявания, чревни паразити и опасно ниска температура. За съжаление едно от тях губи борбата за живота, въпреки всички лекарства, системи и имуностимуланти. Първите две седмици са критични за котетата, но Сабрина, Салем и Пъмпкин оцеляват. Много скоро те започват да се хранят сами, „заглаждат косъма“ и показват гушливия си характер. След като поотрастват малко получават първите си ваксини. Днес те са здрави, готови за осиновяване и се надяват на по-светло бъдеще.

Трите хелоуински бонбончета обичат да се галят и да играят по цял ден. Силни привърженици са и на похапването – и мека храна, и гранули. Писанчетата имат изградени хигиенни навици, ваксинирани са и редовно обезпаразитявани. И трите имат чипове и паспорти и са готови за своя бъдещ дом.

ФАКТИ ЗА ПЪМПКИН

  • Име: Пъмпкин (Pumpkin)
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 5 месеца
  • Размер: S (малко коте)
  • Черти на характера: спокоен, гальовен, игрив.

Разберете как да осиновите Пъмпкин тук.