Историята на Ментол (Menthol) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:


Трудно е да си представим през какво минават някои животинки, преди да получат своята история с щастлив край. Ето и малкият Ментол, спасен като бебе. Бил изоставен напълно сам на улицата. Очите му били затворени и изглеждали възпалени. Смъртта го дебнела зад ъгъла.

Напълно безпомощен – така се появил във Ветеринарна клиника на Фондация „ЧЕТИРИ ЛАПИ“. Очите му били подути и когато ветеринарните лекари почистили клепачите, били сигурни, че са се намесили тъкмо навреме. Писанчето имало гнойна инфекция и без намесата на лекарите е щяло да загуби зрението си. Дори и така – щети вече имало и десните клепачи били едва забележимо по-къси от левите. Това означавало, че клепачът ще се сгъне към окото и миглите ще го одраскат. Ментол бил твърде млад за оперативна корекция на клепача и единственият вариант бил консервативна терапия с капки за очи. Лечението се проточило с месеци. През януари лекарите успели да го оперират и премахнат болката му. Сега с радост Ви споделяме, че Ментол вече е готов да си намери дом.

Историята на младия писан все още се пише и той много се надява, че му предстоят само хубави неща. Това коте е толкова свежо, че на практика е "ментово". Той е смел и посреща всяка ситуация с любопитство и игривост. Ментол има всички ваксини, чип, паспорт и, разбира се, знае как да ползва тоалетната.

ФАКТИ ЗА КОТЕ МЕНТОЛ (KITTEN MENTHOL):

  • Име: Ментол
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 7 месеца
  • Размер: M (средно голямо коте)
  • Черти на характера: енергичен, игрив, гальовен, разбира се с други кучета, котки и всякакви хора.

Разберете как да осиновите Ментол ТУК.