Историята на коте Мау (Mau) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Този сладур, който виждате на снимката, се казва Мау – или както му казваме ние – Генерал Мяаау! Той и останалите котенца от котилото му са едни от най-обичаните и обгрижваните котки.

Когато Мау, братчетата и сестричката му са на едва няколко дена, майка им загива в автомобилен инцидент. Осиротели на такава крехка възраст, те не биха могли да оцелеят сами повече от ден. Дори и при перфектни грижи вкъщи или във ветеринарна клиника много писанчета без майка на такава възраст не оцеляват. Мау е едно от котетата, които извадиха късмет. Всички от неговото котило оцеляха. Това беше до голяма степен благодарение на едно специално куче, което се грижеше за тях денонощно в приемния им дом. Освен обичайните трудности и безсънни нощи при отглеждането на малки котета те се разболяха от заразно паразитно заболяване. Благодарение на всичките лекарски и кучешки грижи Мау и останалите котета бързо оздравяха. Те пораснаха и станаха хубави, чисти и меки като памук котки.

Днес Мау е ваксиниран, чипиран, обезпаразитен и с идеални хигиенни навици. Той обича да бъде гален, да похапва и да си приказва с хората. Много харесва котешките играчки и е добре социализиран.

ФАКТИ ЗА КОТЕ МАУ ( MAU):

  • Име: Мау (Mau)
  • Пол: мъжки
  • Предполагаема възраст: 10 мес.
  • Размер: L (голямо коте)
  • Черти на характера: кротък, жаден за ласки, обича да яде.

Разберете как да осиновите Мау тук.