Историята на Ками разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Представихме ви историята на тази писанка през 2022 година. Тогава тя се бореше с тежка рана, която я беше оставила без едно предно краче. Малкото коте Ками порасна и мина през много премеждия, но вече е напълно здраво и търси своите хора. Но знаете ли как стана всичко това?

Писанката била намерена на улицата в много тежко състояние. Нейните спасители не се поколебали и за миг – знаели, че тя има нужда от помощ и трябва веднага да направят нещо. След като била прегледана в клиниката за кастрация и лечение на бездомни животни на „ЧЕТИРИ ЛАПИ“, се наложила спешна ампутация. Ками била загубила много кръв и е трябвало няколко дни да бъде на вливания. На границата между съзнанието и безсъзнанието, живота и смъртта – тя ходила по тънката нишка и най-после успяла да се пребори за живота си. След три-четири критични дни Ками отворила очи и започнала да се храни и пие сама. От там нататък ѝ предстояло много дълго възстановяване. Тежката операция и дългият възстановителен процес отслабили имунитета на котето и – както често се случва с малките писанчета – Ками разви кожна гъбична инфекция и дерматит. Добрата новина е, че гъбичките се лекуват лесно. Лошата е, че се лекуват бавно. Минаха месеци на терапия, лечебни шампоани и много грижи. Бавно, но славно кожата ѝ се оправи, порасна ѝ козинка и вече можеше да се ваксинира и кастрира.

Сега Ками е здрава, ваксинирана, чипирана и кастрирана млада котка. Тя е много любопитна и игрива като малка пума. Едното липсващо краче изобщо не я спира – тя може да се катери, да скача, да мърка в скута ти или да гони панделки по пода. А когато набележи целта си, се намества, завърта се и е хванала плячката за секунди.

ФАКТИ ЗА КАМИ (KAMI)

  • Име: Ками (Kami)
  • Пол: женски
  • Предполагаема възраст: 1 година
  • Размер: М / средно голяма котка
  • Черти на характера: игрива, обича да се почиства и да тича.

Разберете как да осиновите Ками ТУК.