Историята на Грани (Granny) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Грани е от специален сорт котки. Тя има две скорости: „гушни ме!“ и „мъррр“. Не се намират често такива като нея, които да обичат еднакво хора, кучета и други котки. Сигурно и извънземни би обичала, само да ѝ дадат възможност. Първо ще Ви подуши, и ако види, че не хапете, веднага ще започне да се гали във Вас.

Историята на Грани не е кратка. Тя е израснала навън, но винаги се е навъртала край къщите на хората с желанието да намери дом. Не се е получило, но амбицията ѝ е само се е засилила от това. Когато става на близо една годинка, Грани е доведена в клиниката за бездомни животни в гр. Банкя от загрижен мил дядо, за да бъде кастрирана. Човекът, обаче съвсем не е предполагал, че тя се нуждае от допълнителна лекарска помощ. Малко след постъпването при нас стана ясно, че тя има респираторно заболяване и вирусен гастроентерит. Беше ѝ назначена медикаментозна терапия. Респираторните ѝ симптоми преминаха и тя преборва стомашно-чревния вирус под грижите на нашите лекари. Бяха ѝ пуснати серия от изследвания и всички са нормални и тя е напълно здрава.

Грани днес е по-мила и по-жадна за ласки от всякога! Тя е ваксинирана, кастрирана, с поставен чип, редовно обезпаразитявана и напълно излекувана. Ако Вие искате да осиновите другарче на своя домашен любимец – тя е перфектният приятел. А ако просто искате коте, което да Ви обръща всичкото внимание на света – тя ще Ви дари с топлата си прегръдка.

Вижте как да осиновите Грани тук.