Историята на Кубо (Cubo) разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Кубо, който виждате на снимките, е игрив и гальовен млад котарак. Той е намерен в кв. "Надежда" през лятото. Жителка на квартала забелязва, че очите му са в много лошо състояние и подава сигнал до ЧЕТИРИ ЛАПИ. Той е доведен в клиниката за преглед и лечение.

Състоянието на животното се е влошило много, докато е живял на улицата. При прегледа в клиниката за бездомни животни се установява, че дясното око на Кубо е с разкъсана роговица и гнойно възпаление. Вероятната причина е преболедувана вирусна инфекция. Лявото око също е силно възпалено и има частична загуба на зрението. Теглото му е почти наполовина това, което очакваме за двумесечно коте – само 500 гр. Наложи се веднага да бъде отстранено дясното око, което причиняваше много болка на котето. Веднага бе започната антибиотична терапия, инфекцията се излекува, операцията бе успешна и болката изчезна. Раната зараства перфектно, а той расте и започва да си играе с клиничния екип. Статусът на лявото оче е по-различен. Нашите лекари дълго се бореха да го запазят. За съжаление окото е трайно увредено от инфекцията и никога няма да може напълно да се оправи. След известно време възпалителните процеси затихнаха и положението се стабилизира. Кубо е добре. Окото не му причинява дискомфорт и не спира веселия му изследователски порив дори и за миг.

Кубо напълно се е адаптирал към живота като сляпо коте. Запомня къде са всички мебели и купички и няма никакъв проблем да се оправя сам. Той е ваксиниран, с чип и обезпаразитен. Само чака дом, в който да бъде гален, обичан и да си играят с него. Надяваме се по-скоро да намери своите хора. Може би Вие сте правилните хора за това специално коте?

Вижте как да осиновите Кубо тук.