Историята на Ани разказва Международната организация за защита на животните „ЧЕТИРИ ЛАПИ“:Куче Ани е уникална красавица – на границата между детските си години и началото на своя живот като млада дама. Ако нейната история ни показва едно, то е какво означава да си на грешното място в грешния момент. Но зад всеки мрачен облак се крие слънце.

В началото на пролетта Ани се оказва почти на средата на магистралата, малко преди изхода от София. Създава пълен хаос. Една кола успява да я избегне, да сигнализира за проблем на следващите и да спре. Вторият шофьор не може да реагира навреме и кученцето се озовава под гумите. Ситуацията се развива за секунди. Шофьорите на двете коли веднага се опитват да помогнат на четириногото. 

За голям късмет първият шофьор се оказва един от ветеринарните лекари на „ЧЕТИРИ ЛАПИ“. С бързата си реакция тя буквално спасява живота му. Кутрето е заведено в клиниката за кастрация и лечение на бездомни животни на "ЧЕТИРИ ЛАПИ" в Банкя. След прегледа се установява, че животинчето няма счупвания. Ани е кална, изплашена, изключително слаба, но се е отървала по чудо само с няколко ожулвания. Кученцето няма чип, няма стопани и никой не може да разбере как се е озовало на средата на такъв оживен път. 

При последвалите изследвания се разбира, че има чревен паразит Гиардия, анемия и инфекциозно заболяване на кръвта, причинено от кърлежи Ерлихия. Дори и да не я беше блъснала кола, тези болести най-вероятно са щели да я убият. Насрочена е медикаментозна терапия за няколко седмици с различни антибиотици, за да се излекува. Тези болести са опасни не само за нея и без лечение лесно е щяла да се превърне в разпространител на кърлежопреносими заболявания. 

От фаталната случка мина месец. Куче Ани е излекувана, кастрирана и ваксинирана. Обезпаразитява се редовно и без пропуск – кърлежовият сезон е в разгара си, затова профилактиката е изключително важна. Тя расте, хубавее, напълно социализирана е и не спира да се радва на света.

Ани си търси постоянен дом и осиновители, които да я обичат. И не казваме, че блондинките се забавляват повече, но тя е с характера на слънчево зайче.

ФАКТИ ЗА АНИ (ANNIE)

  • Име: Ани (Annie)
  • Пол: женски
  • Предполагаема възраст: 1 г.
  • Характер: мила, игрива, обича да тича
  • Размер: М / средно по размер куче

Разберете как да осиновите Ани ТУК.