Организация на движението на трамвайни линии № 3, 4, 5, 8, 10, 1, 7 и 27

От 04:30 часа на 04.04.2022 г.

Трамвайна линия № 3: възстановява се постоянният маршрут на линията от гара „Захарна фабрика“ до кв. „Орландовци“.

Трамвайна линия № 4 продължава да се движи по маршрут (в посока бул. „Никола Петков“): от кв. „Орландовци“ по действащия маршрут до кръстовище ул. „Козлодуй“ – бул. „Княгиня Мария-Луиза“, наляво по бул. „Княгиня Мария-Луиза“, бул. „Витоша“, надясно по ул. „Алабин“, площад „Македония“, надясно по бул. „Христо Ботев“, площад „Възраждане“, наляво по бул. „Александър Стамболийски“, наляво по бул. „Константин Величков“, бул. „Възкресение“, бул. „Никола Мушанов“, бул. „Овча купел“ и надясно по бул. „Цар Борис III“ по маршрута до бул. „Никола Петков“ двупосочно.

 Трамвайна линия № 5 продължава да се движи по маршрут от кв. „Княжево“ до трамвайно ухо „Бъкстон“.

 Трамвайна линия № 8: възстановя се постоянният маршрут на линията от ж.к. „Люлин 5“ до „Съдебна палата“.

 Трамвайна линия № 10: линията продължава да се движи по постоянния маршрут на линията от ж.к. „Западен парк“ до метростанция „Витоша“.

Трамвайна линия № 7: запазва се маршрутът на линия № 7 от ж.к. „Манастирски ливади" до метростанция „Хан Кубрат", с преминаване през бул. „Христо Ботев".

Създава се нова трамвайна линия № 27 с маршрут, който е по маршрута на трамвайна линия № 7 от ж.к. „Манастирски ливади" до площад „Македония", надясно по ул.„Алабин", по бул. „Витоша", по бул. „Кн. Мария-Луиза" до надлез „Надежда".

Трамвайна линия № 1: променя се маршрутът – от ж.к. „Иван Вазов" до площад „Македония", надясно по ул. „Алабин", по бул. „Витоша", по бул. „Княгиня Мария-Луиза" до Централна автогара с преминаване еднопосочно по ул. „Струга" и обратно по маршрута си.

Електронните  карти (превозните документи) за пътуване, които са заредени за трамвайна линия № 7, ще са валидни и за трамвайна линия № 27 в участъците с общ маршрут до изтичане на срока на валидност.  За трамвайна линия № 1 ще са валидни за трамвайните линии, преминаващи по бул. „Христо Ботев“ в участъка пл. „Македония“ – пл. „Централна гара“ до изтичане на срока на валидност.

Продължава да работи временна автобусна линия № 5-ТМ с маршрут от кв. „Овча купел“ до площад „Възраждане“