Организация на движението – Паметник Васил Левски

От 08:00 до 20:00 часа на 19.02.2022 г. се забранява престоят и паркирането на пътни превозни средства с изключение на колите на Българска национална телевизия и Национална гвардейска част на пл. „Гина Кунчева“.

От 10:00 до 19:00 часа ще се спира движението на пътни превозни средства по бул. „Васил Левски“ между ул. „Оборище“ и бул. „Кн. Александър Дондуков“, само при необходимост и по преценка на отдел „Пътна полиция“ при СДВР.

От 10:00 до 19:00 часа на 19.02.2022 г. се променят маршрути на:

  • тролейбусите от линии №№ 1, 2 и 8 ще се движат от Пета градска болница / ж.к. "Бъкстон" / ж.к. "Гоце Делчев" по маршрутите до кръстовище бул. "Васил Левски" – бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Цар Освободител", надясно по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. "Ген. Гурко", наляво по бул. "Васил Левски" и по маршрутите;
  • тролейбусите от линии №№ 3, 4 и 11 ще се движат от УМБАЛ "Св. Анна" /ж.к. "Дружба" 1/2 по маршрутите до кръстовище бул. "Цариградско шосе" – бул. "Цар Освободител" – бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", наляво по бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", надясно по ул. "Ген. Гурко", надясно по бул. "Васил Левски", надясно по бул. "Цар Освободител" и по маршрутите.
  • тролейбусите от линии №№ 1 и 3, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. "Левски Г", ще се движат по маршрут: от бул. "Владимир Вазов" надясно по ул. "Острово", по маршрута на тролейбусни линии №№ 2 и 4, продължават по ул. "Васил Петлешков" до ул. "Ильо войвода", наляво по ул. "Ильо войвода" и наляво по бул. "Владимир Вазов" по маршрута до ж.к. "Левски Г", двупосочно;
  • тролейбусите от линии №№ 2 и 4, преминали преди затваряне на участъка към ж.к. "Хаджи Димитър", ще се движат по маршрут: от крайната станция в ж.к. "Хаджи Димитър", продължават по ул. "Васил Петлешков" до ул. "Ильо войвода", наляво по ул. "Ильо войвода" и наляво по бул. "Владимир Вазов" по маршрута на тролейбусни линии №№ 1 и 3 до ж.к. "Левски Г", двупосочно;
  • тролейбусите от линии №№ 8 и 11, преминали в участъка между пл. "Васил Левски" и пл. "Сточна гара" преди затварянето, изчакват на пл. "Сточна гара".

Тролейбусите от линии №№ 1, 2, 3, 4, 8 и 11 ще спират на всички съществуващи тролейбусни спирки в променените участъци по маршрутите.