Обратно Фандъкова поиска нови ограничители по „Графа", след като пешеходец пак се удари в тях и се нарани

13.03.2019 г., стр. 7

Кметът възложи на главния архитект да търси безопасни съоръжения, които да отделят трамвайната линия

ДАРИНКА ИЛИЕВА

Ограничителите по столичната улица „Граф Игнатиев" ще бъдат сменени отново. Причината са инциденти с минувачи, които се спънаха в призмите и получиха наранявания. Последният случай е от преди няколко дни - възрастен мъж окървави лицето си при падане. Преди месец и жена получи травми по лицето и главата след спъване в ограничителите.

Кметът Йорданка Фандъкова е възложила на главния архитект Здравко Здравков и проектантите от А. Д. А. да предложат варианти за нови съоръжения, които да отделят трамваите от пешеходците.

„Безопасността е най-важният приоритет. Не може да оставим трамваите да се движат без ограничители, защото това също е опасно. Очаквам в най-скоро време да ми бъдат представени варианти, за да ги обсъдим с КАТ", обясни Фандъкова.

Това ще са третите ограничители, които ще се поставят на улицата, чийто ремонт още тече. Първите, наречени „акулски перки" в социалните мрежи, бяха разполовени на настоящите 500 призми. Тъй като по улицата вече няма тротоари, изискването на КАТ е общото трасе на трамваи и пешеходци бъде отделено визуално.