Новини

08.04.2020
София получи 8 автомобила за екипите за дезинфекция и доставки на храни

...

07.04.2020
21 екипа извършват текущи улични ремонти в София

...

07.04.2020
Фандъкова: Разкриваме отделение за лечение на пациенти с COVID-19 в общинската Първа градска болница

...

07.04.2020
Честит празник на всички здравни работници!

...

Назад

Район „Студентски“ ще проведе „Мартенски празници“ за трета поредна година

Район „Студентски“ ще проведе инициативата „Мартенски празници“ за трета поредна година по повод празника на Баба Марта и Националния празник на България – 3 март. В рамките на планираните събития децата ще се запознаят с българските традиции и обичаи, свързани с празникът на Баба Марта, и ще научат повече за Националния празник на България – 3 март. За целта ще бъде поканен историк от Националния Военноисторически музей, който да подготви и представи на децата по достъпен и атрактивен начин презентация за 3-ти март.

Празничното настроение ще обхване и възрастните хора от Дома за стари хора „Дълголетие“, както и децата от Медицински център „Деца с проблеми в развитието“, където малчуганите ще изнесат празничен концерт.

И тази година дърветата пред сградата на районната администрация и пред Дома за стари хора „Дълголетие“ ще бъдат украсени с мартеници от екологични материали, които малчуганите от подготвителните групи на детските градини сами ще изработят. Част от произведенията на участниците ще бъдат подредени в изложба в сградата на районната администрация.