Новини

27.02.2020
Официално класиране на Десетия турнир по плуване за Купа "София" за ученици :1-2 и 3-4 клас на столичните училища

В Десетия турнир за купа "София" участват ученици от столичните учил ...

27.02.2020
Владимир Данаилов връчи приза на БАИТ за най-успешен български ИКТ проект

“Като зам.-кмет и представител на града знам колко важна е ролята на един град да бъде стимулатор на иновационната екосистема. София като 14-ти град в Европа може да даде своя принос и да бъде истинска продуктова дестинация. Наш основен приоритет е София да бъде платформа и стимулатор за местните компании и техните иновации. ...

26.02.2020
Започнаха текущи ремонти на основни булеварди в Столична община

При благоприятни метеорологични условия на територията на София работят 7 фирми, изпълнители ...

26.02.2020
Полезни съвети за това как да се предпазим от заразяване от новия коронавирус

Листовките са разработени от Министерство на здравеопазването и Световната здравна организация във връзка с разпространението на коронавируса ...

Назад

Район „Студентски“ ще отбележи празника на София

Район „Студентски“ ще отбележи празника на гр. София с инициативата „Студентски" танцува“ за четвърта поредна година.

Тя ще бъде посветена на 140-годишнината от обявяването на София за столица на България и ще запознае децата с народни танци и традиции, характерни за Софийския регион. В събитието ще вземат участие всички малчугани от подготвителните групи на шестте детски градини на територията на района. Целта на проекта е да събуди интереса към танцовото изкуство у подрастващите и да насърчи тяхната физическа и творческа активност като им предложи под формата на открити уроци различни видове танци. 

В рамките на инициативата се предвижда и Артработилница „Българска шевица“, на която участниците ще изработят кърпички с характерни за Шопска фолклорна област шевици.

Чрез танц и творчество децата ще научат повече за своя роден град и ще се докоснат до богатата история и култура,  съхранили  се през вековете и дали своя отпечатък върху съвременния облик на град София, от който днес самите те са част.