Новини

25.01.2021
Столичната община разширява патронажната грижа за хора с увреждания, възрастни и лица под карантина

...

25.01.2021
Стартира Програмата на Столична община за финансиране на младежки проекти „София – град на младите и активните“

...

25.01.2021
Столичани предадоха повече текстилни отпадъци през 2020 година

...

24.01.2021
Открива се данъчната кампания за 2021 г.

...

Назад

Публично представяне на концепциите за развитието на северното и източното крило на Централна баня (27.11.2020)

На 27 ноември от 11.00 ч до 12.30 часа ще се състои  публичното представяне на концепциите за развитие на северното и източно крило на Централната баня. Събитието ще се проведе онлайн с излъчване на живо във Facebook страницата на Софияплан на 27 ноември (петък) от 11 до 12:30 часа. 
Можете да проследите събитието тук : https://www.facebook.com/events/722615825031441

Трите избрани екипа - „Софийски терми”, „Kengo Kuma & Associates Inc и Ямазаки + Иванова Архитектс” и „Историческа баня” ще представят своите концепции, които включват и бизнес план и модел за управление на неизползваната част от сградата.  

В събитието ще вземат участие директорът на Софияплан Любо Георгиев, Даяна Николова, архитект - културно наследство в Софияплан и главният архитект на Столична община Здравко Здравков. Веднага след официалното представяне концепциите ще бъдат публикувани на интернет страницата на https://sofiaplan.bg/portfolio/banya/ 

Отворената покана за разработване на концепция за развитие на северното и източно крило на Централна баня стартира на 15 май 2020 г., за  да се потърси аргументирани решения за успешното използване на сградата. Идеята е на кмета на София Йорданка Фандъкова, а целта е гражданите да се включат активно в решението за бъдещето на   тази знакова за столицата сграда.  Документи подадоха четири български и чуждестранни обединения, като всяко от тях предложи екип и метод на работа, резюме на концепция, бизнес план и модел за развитието на двете крила на Банята. Комисия в 15-членен състав избра три от екипите, които продължиха работа по разработването на своите концепции. На базата на предадените концепции Софияплан ще разработи план за действие, който ще бъде внесен за разглеждане в Столичния общински съвет.  

Повече за правилата и етапите на конкурса, екипите и техните предложения вижте тук: https://sofproect.com/portfolio/banya/