Новини

22.05.2022
Заедно срещу езика на омразата

...

21.05.2022
Изпълнява се реконструкцията и на втория етап от бул. „Първа българска армия“

...

20.05.2022
ОЗЕЛЕНЯВАНЕ ЗА ПО-ЧИСТ ВЪЗДУХ – бул. Каблешков с новозасадена зелена площ!

...

20.05.2022
Кметът на София Йорданка Фандъкова награди победителите в Първия фестивал по мини хандбал

...

Назад

Награждаване на победителите в състезанието по четене на образователната платформа "Книговище"

3 000 деца от столицата и страната се състезаваха да четат с разбиране онлайн. Състезанието беше част от кампанията "София чете" на образователната платформа "Книговище". Победителите – деца и класове до седми клас – ще получат грамоти, книги и безплатни годишни абонаменти за "Книговище". Церемонията по награждаването ще се проведе на 14 май от 12:00 часа на Лятната естрада в "Борисовата градина". Специален гост ще бъде детската писателка Катя Антонова, която ще отправи специално послание до всички наградени участници.

От 1 до 30 април децата в столицата и страната имаха шанс да докажат как с много четене могат да станат шампиони в една онлайн игра. Състезанието по четене се проведе в образователната платформа "Книговище", която от 2019 г. награждава децата с точки, скъпоценни камъни и нива за верните отговори на въпроси по прочетени детски произведения. Така ги насърчава да четат с разбиране. 

Онлайн надпреварата започна с подкрепата на Програма "Култура" на Столична община в рамките на кампанията "София чете", но бързо напусна границите на столицата. Включиха се близо 3 000 деца и над 300 класа от почти цялата страна. Най-активни бяха децата от 1. до 4. клас.

През април децата решиха над 80 000 въпросника – 4 пъти повече от обичайното за месеца. А това означава 4 пъти повече прочетени приказки, енциклопедии, романи и детски новини! Създадоха нови игри с въпроси по 93 произведения. 

Книгите за награди се осигуряват от издателство "Дъбови листа", Ozone.bg, от самата Катя Антонова, както и с подкрепата на Столична община. Събитието ще отбележи и третия рожден ден на "Книговище", както и първия рожден ден на детската медия "Вижте", която е част от "Книговище".

Пълен списък с наградените класове и индивидуални участници ще намерите в блога на "Книговище".