Новини

25.09.2020
Фандъкова: Готови сме с предложения за законодателни промени, с които да се засили контролът и отговорността на всички участници в строителния процес

...

25.09.2020
Столичният инспекторат почиства графити от ул. „Цар Иван Асен II“

...

24.09.2020
Обединяват отдели „ОП – "Витоша“ и „ОП – "Овча купел“

...

18.09.2020
Столична община сменя безплатно старите печки на 5000 софиянци

...

Назад

"Музейко" в Южния парк – 8 август (събота) от 10:00 до 16:00 часа

 

На 8 август (събота) от 10:00 до 16:00 часа "Музейко" очаква малчуганите в Южния парк – на Голямата поляна откъм бул. "Гоце Делчев". Летният ден ще бъде изпълнен с изследователски експедиции и вълнуващи мисии из парка, летящи глайдери и комети, томбола с награди и още много. Входът е свободен.

Програма:  

Артателие – подходящо и за най-малките – ще можете да си направите хартиени комети и да ги изстрелвате по поляните цял ден.

Maker Space – място, което ще ви пренесе в света на авиоинженерството и сами ще може да си изобретите глайдер – страхотен безмоторен самолет.

Бързай умно! – предивикателство за всички откриватели, в което само пъргавият ум и бързата крачка ще ви дадат преднина. Разберете отговорите на три загадки, свързани с историята и природата на Южния парк, и ще получите подарък от Музейко. 

Музейко Откривател – познавателни разходки за цялото семейство ще ви запознаят с обитателите на Южния парк. Научете повече за десетки видове животни и растения, които често остават незабелязани в големия парк.

Томбола със специални награди – можете да спечелите безплатна седмица в "Игри на науката" – лятната академия на "Музейко", и още много други награди. Пуснете името си в кутията до 15:00 ч., когато ще бъдат изтеглени победителите.

Инициатилава "Музейко в парка" е част от Лятната програма в Календара на културните събития на Столична община. То се реализира благодарение на Olympus, "Софийска вода", част от групата "Веолия", Spark, Bosch и Genesis.

Събитието ще се проведе при спазване на всички противоепидемиологични мерки за безопасност – капацитет и дистанция.