Новини

02.12.2022
Фандъкова: Развойният център на една от най-големите японски компании в автомобилния сектор е доверие в потенциала на специалистите в София

...

02.12.2022
Зам.-кметът Албена Атанасова поздрави хората в неравностойно положение с Международния ден на хората с увреждания

...

02.12.2022
Столична община връчва награди на младежки проекти по програма „Академия ВИЗИОНЕРИ“

...

02.12.2022
ГРЕЙНА КОЛЕДНАТА ЕЛХА НА СОФИЯ ПРЕД НАРОДНИЯ ТЕАТЪР

...

Назад

Musagena New Vibes Festival

 

За първа година нови и популярни български издатели и артисти ще се срещнат с публика на Musagena New Vibes Festival между 30 септември и 2 октомври. Фестивалът се организира от издателска и продуцентска къща „Мусагена“ с подкрепата на Столична община и ще се проведе на емблематичния за столицата площад „Славейков“. Официалното откриване на фестивала е на 30 септември (петък) в 18:00 ч.

В пилотното издание на Musagena New Vibes Festival концептуални и разпознаваеми български издателства и творци от различни сфери ще представят своите идеи и продукция на открито, а съпътстващите събития ще превърнат площада в сцена на съвременното изкуство. Сред участниците са Пощенска кутия за приказки, Artline Studios, Българска история, Вакон, Fox book Café, Mushy Art House, Котаракът Румен, Penumbra Designs и много други. Към тях ще се присъединят и творци на вкусните изкушения и напитки, които ще допринесат за доброто преживяване на публиката. В рамките на фестивала ще се проведат и различни събития и срещи, сред които и представяне на романа „Аbsolvo te“ на Георги Бърдаров, носител на Европейската литературна награда за 2021 г. и Вазовата награда за 2022 г. Представянето е на 30 септември от 18:30 часа в Американския център на Столичната библиотека.

„Истинското ни желание е да участват артисти и предприемачи с визия и оригинална концепция за нещата, които правят. Този фестивал е възможност в рамките на един уикенд да се срещнат с публиката и да усетят на живо ефекта от работата си. Нека се забавляваме и се радваме на изкуството заедно!“, призовават организаторите.

New Vibes Festival се осъществява със съдействието на Столична библиотека и медийната подкрепа на Нова телевизия, БТВ, БНТ, Дарик радио, БГ Радио, Peika.bg, Jenite.bg и други.