Новини

18.01.2022
Две нови яслени групи в район „Триадица“ ще приемат деца

...

18.01.2022
Засилени проверки за спазване на мерките срещу разпространението на ковид се извършват в градския транспорт

...

17.01.2022
Стартират спрените младежки проекти по Програма „София – град на младите и активните“

...

17.01.2022
Главният архитект на София Здравко Здравков представи „Актуализация на недвижимите културни ценности на част от територията на Столична община“

...

Назад

Феноменът Кристоф Ешенбах гостува на Софийската филхармония в концерт (02.12.2021) от Програмата на „Европейски музикален фестивал“

Феноменът Кристоф Ешенбах гостува на Софийската филхармония в концерт от Програмата на „Европейски музикален фестивал“ 

Феноменалният немски музикант Кристоф Ешенбах, който от няколко десетилетия е на върха на световния подиум за класическа музика и работи с най-елитните оркестри от петте континента, гостува в сезона на Софийската филхармония. Концертът е в Програмата на „Европейски музикален фестивал“ 2021.  Първата среща на великия диригент с българската публика ще се състои на 2 декември от 19:00 в зала „България“.  

Ешенбах е известен с широтата на репертоара си, с дълбочината на своите интерпретации и с харизматичното си излъчване на сцената. От септември 2019 г. той е музикален директор на Оркестъра на Концертхаус – Берлин, а преди това е бил ръководител на Оркестър „Тонхале“ – Цюрих, Симфоничния оркестър на Северногерманското радио в Хамбург, Оркестъра на Филаделфия, Оркестъра на Париж и Националния симфоничен оркестър във Вашингтон. Личната кариера вече не е единствената му цел, а желанието да предаде своите постижения на следващото поколение, черпейки вдъхновение и енергия от младите таланти. Сред неговите открития са пианистът Ланг Ланг, цигуларката Юлия Фишер, виолончелистът Даниел Мюлер-Шот и др.

Солист в концерта на 2 декември ще бъде Цимон Барто, американски пианист, който е изключително нетрадиционна фигура в света на класическата музика. Освен виртуозен музикант, Барто се увлича от литературата. Той владее няколко езика, пише романи и стихове. В Програмата ще бъдат изпълнени: Концерт за пиано и оркестър № 2 и Четвъртата симфония от Йоханес Брамс. Концертът на Софийската филхармония се организира в партньорство с „Кантус Фирмус“, а билети за събитието могат да бъдат закупени на касата в зала „България“ и онлайн в мрежата на Eventim.
„Европейски музикален фестивал“ е част от Календара на културните събития на Столична община.