Назад

Столичната община подкрепя Лятната академия на НХА за деца

"Поздравявам ви, че сте избрали да засадите дърво и да научите нови неща за природата. Лятната академия на Националната художествена академия за деца, която се провежда за втора година, е част от Календара на културните събития на София." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова пред участниците в Лятната академия.

Деца от различни столични училища участват в Лятната академия на НХА. Те рисуват и ще отглеждат дръвчета, черен бор, които ще засадят през пролетта в двора на Академията и в градски паркове.

Кметът поздрави и Националната художествена академия за организирането на Лятната детска академия. Днес се проведе хепанинг НИЕ, ВРАБЧЕТАТА, посветен на 12 август – Международния ден на младежта и на ранното екологично възпитание на децата.

Столичната община провежда за трета поредна година кампанията „Моето зелено училище“ и „Моята зелена детска градина“. През есента стартира новият залесителен сезон. Столични детски градини и училища могат да кандидатстват за засаждането на фиданки, храсти и цветя. През 2017 г. и 2018 г. в инициативата се включиха 367 детски градини и училища на територията на Столична община, които засадиха около 28 000 растения.

 

 

 


Събития в София

Христо Карастоянов - разказвач на февруари в Столична библиотека

Един от големите съвременни български писатели навършва 70 години и на 21 февруари 2020 г. (петък) от 18:30 ч. ...

Възпоменателна церемония по повод 147 години от гибелта на Васил Левски

На 19 февруари (сряда) от 18:00 ч. пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествена церемония – поклонение ...

Район „Студентски“ ще проведе „Мартенски празници“ за трета поредна година

Събитията в инициативата „Мартенски празници“ са по повод празника на Баба Марта и Националния празник на България – 3 март ...

Анжелина Пенчева – преводач на февруари в Столична библиотека

На 18 февруари 2020 г. (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Библиотеката (пл. „Славейков” № 4) гост в поредицата „Преводач на месеца“ ще бъде доц. д-р Анжелина Пенчева ...