Назад

Продължават проверките за непочистена ходова част и нерегламентирано изгаряне на отпадъци

41 акта за непочистена ходова част на тежкотоварни автомобили са съставени от началото на този месец при извършени 514 проверки. Контролът се осъществява съвместно от екипи на Столичен инспекторат, Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация" и Пътна полиция.

При проверките се следи за чистотата на ходовата част на камионите, както и наличието на покритие при транспортиране на товари.

В днешния ден екипите извършиха 13 проверки и са съставили 1 акт за непочистена ходова част на тежкотоварен автомобил. Нарушението е установено на Южната дъга на "Околовръстен път".

Продължават и проверките на Столичния инспекторат на строителни обекти. През този месец са проверени над 300 обекта. След получен сигнал са съставени два акта за нерегламентирано изгаряна на отпадъци на територията на район „Възраждане“.

През този месец са извършени и над 40 проверки за нерегламентирано изгаряне на отпадъци в авосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми като са наложени 2 акта.

Целта е предотвратяване на замърсяването на въздуха.
 


Събития в София

Програма за м. февруари на Театър “София”

...

Доц. Д-р Тодор Чобанов: Увеличава се тежестта на критерия за постоянен и настоящ адрес на територията на Столична община при класиране в детските градини

...

"Витоша зимен фест" открива първата „Шейни зона“ в планината

...

"Европейско кино за учащи" продължава #онлайн и през януари 2021

...