Назад

Обновена е над 60% от пътната маркировка в града

"Поздравявам Радио FM +, което като медия отново започва инициативата „Убий скоростта, спаси дете!“ и помага да се обърнем към всички шофьори, велосипедисти, мотористи, хората, които карат тротинетки да бъдат внимателни на пътя и намалят скоростта. Учебната година започва и всички ние, възрастните, трябва да бъдем внимателно и да спазваме правилата за движение и да намалим скоростта повече, особено в района на училища и детски градини" – каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на стартиралата инициатива на Радио FM+ “Убий скоростта, спаси дете!“. С нова маркировка е пешеходната пътека на ул. “Ралица“ в район „Лозенец“. Тя се ползва ежедневно от много майки с деца, които отиват в парка, до близката детска градина, а наблизо е и 120. Основно училище.  

"Настоявам пътна полиция да мобилизира своите екипи – посочи също Фандъкова. – Обновяването на пътната маркировка в града се извършва като към този момент над 60% от маркировката в София е подновена. До началото на учебната година трябва да завърши обновяването на пешеходните пътеки в района на училища и детски градини. Над 330 пешеходни пътеки са повдигнати, а допълнително са осветени нови 85 пешеходни пътеки. Подготвяме и цялостна програма за контрол на скоростта" – каза също Фандъкова.


Събития в София

Софийска градска художествена галерия има удоволствието да Ви покани на изложбата "ИЗКУСТВО без/със ВРЕМЕТО?"

27 февруари – 5 април 2020, откриване 27 февруари, четвъртък, 18.00 ч. ...

"Патриотични дни" в Банкя '2020

От 29 февруари до 8 март 2020 г. Столична община – район „Банкя“, Ви кани на поредица „Патриотични дни“! ...

София се представя на 42. Международно туристическо изложение

От 20. – 23.02.2020 г. София се представя на изложението в Белград като целогодишна туристическа дестинация ...

Христо Карастоянов – разказвач на м. февруари в Столична библиотека

Той ще бъде гост в поредицата „Разказвач на месеца“ в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) на 21 февруари 2020 г. (петък) от 18:30 ч. – ден преди да навърши 70 г. ...