Назад

Над 10 500 стари гуми са събрани от 34 площадки в София

"До сега тази година са събрани над 10 500 излезли от употреба стари гуми, а за 2018 г. – над 12 700 бр. На територията на София има 34 места, на които гражданите могат да оставят безплатно старите си гуми и те ще бъдат извозени за преработка." Това съобщи Татяна Асенова, началник-сектор контрол на компонентите и факторите на околната среда в Столичен инспекторат.

Проверката бе извършена на площадка в ж.к. “Младост“. В 12 района на Столичната община са обособени 31 площадки. В сезона на смяна на гумите гражданите могат да оставят стари гуми и на още три специализирани площадки и така е сигурно, че те ще бъдат предадени за отпадъци, а няма да бъдат изгорени нерегламентирано. Целта на проверките и предаването на старите гуми в определените пунктове е да се предотврати тяхното използване за горене.

Регулярно фирмите събират и извозват предадените стари гуми.

Информация за площадките, на които могат да бъдат предадени старите, излезли от употреба гуми, е публикувана тук.

Екипи на Столичен инспекторат извършват проверки по автосервизите, площадките за изкупуване на вторични суровини, цеховете за производство на мебели, строителните обекти. Извършени в рамките на миналия месец са 29 проверки на автосервизи и пунктове за смяна на автомобилни гуми, на пунктове за изкупуване на отпадъци от хартия, картон, пластмаса, направени са 363 проверки на строителни обекти.


Събития в София

В памет на словото -105 години от рождението на Павел Вежинов

19 декември, четвъртък, ОКИ „Красно село”, 18ч. ...

Коледен концерт на квартет „Големинов”

18 декември, сряда, ОКИ „Красно село”, 18ч. ...

Коледно издание на Mish Mash Fest

Коледното издание на феста ще се проведе под купола на Ларгото (античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“) на 7 и 8 декември ...

Светлин Русев и Максим Ешкенази представят най-чувствените цигулкови концерти

19-та вечер от декември (19 ч.) е вечер на хармонията! Сцената на зала “България” ще се изпълни с виртуозност, чувственост и лекота ...