Назад

Кметът Фандъкова провери ремонта на ул. “Каменоделска“

"Тази година работим на 15 основни обекта от градската пътна инфраструктура. Акцент в програмата ни са ключови улици в различни квартали на София. Един от проектите ни е цялостният ремонт на ул. “Каменоделска“ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на място заедно със заместник-кмета Дончо Барбалов и кмета на район „Сердика“ Тодор Кръстев.

Извършва се цялостен ремонт на ул. “Каменоделска“ от кръстовището преди жп моста "Изида" на "Сточна гара" до трамвайно ухо "Орландовци". Изгражда се нов, модерен релсов път, нови тротоари с тактилни ленти за незрящи хора. Изграждат се и нови улични отводнители и стълбове за улично осветление и контактна мрежа за трамваите.

Изпълнителите увериха кмета, че за 15 септември движението ще бъде пуснато.

Работата на обекта бе усложнена заради ремонта на моста "Изида", който се изпълни от Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ).

Столичната община ще финансира отделно монтажа на 5 спиркови навеса по дължината на трамвайния участък, тъй като в момента не съществуват по тези спирки.

 

 

 


Събития в София

Христо Карастоянов - разказвач на февруари в Столична библиотека

Един от големите съвременни български писатели навършва 70 години и на 21 февруари 2020 г. (петък) от 18:30 ч. ...

Възпоменателна церемония по повод 147 години от гибелта на Васил Левски

На 19 февруари (сряда) от 18:00 ч. пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествена церемония – поклонение ...

Район „Студентски“ ще проведе „Мартенски празници“ за трета поредна година

Събитията в инициативата „Мартенски празници“ са по повод празника на Баба Марта и Националния празник на България – 3 март ...

Анжелина Пенчева – преводач на февруари в Столична библиотека

На 18 февруари 2020 г. (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Библиотеката (пл. „Славейков” № 4) гост в поредицата „Преводач на месеца“ ще бъде доц. д-р Анжелина Пенчева ...