Назад

Фандъкова: Ремонтираме над 80 сгради на училища и детски градини

"До началото на учебната година ще приключи мащабният ремонт с мерки за енергийна ефективност на 86. ОУ във Владая. Образованието е основен приоритет и грижата за децата е водеща." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на ремонта на сградата на 86. ОУ "Св. Климент Охридски", където учат 120 деца. На проверката присъства и кметът на района Теодор Петков.

"Сградата на училището се санира, изпълнява се изолация на покрива, изпълняват се мерки за енергийна ефективност. Успяхме да привлечем средства от Националния доверителен екофонд. Тази година инвестираме над 90 млн. лева, средства от различни източници – общинския бюджет, ОП „Региони в растеж“ и Националния доверителeн екофонд (НДЕФ) в ремонти на училища и детски градини на над 80 сгради" – каза кметът Фандъкова.

В район „Витоша“ за последните десет години сме инвестирали над 10,5 млн. лева в училища и детски градини. За тази година средствата, които инвестираме в район „Витоша“, са над 6,2 млн. лева. Освен в 86. училище във Владая предстои и разширение на детската градина с 3 нови групи, разширяваме и детската градина в кварталите „Павлово“ и в „Княжево“. В кв. “Симеоново“ разширяваме 64. училище.

Децата на 86. училище учат на една смяна и се очаква след ремонта да бъде още по-привлекателно. Училището не е ремонтирано откакто е създадено. Преди 20 години е сменяна част от дограмата.

 

 

 


Събития в София

Христо Карастоянов - разказвач на февруари в Столична библиотека

Един от големите съвременни български писатели навършва 70 години и на 21 февруари 2020 г. (петък) от 18:30 ч. ...

Възпоменателна церемония по повод 147 години от гибелта на Васил Левски

На 19 февруари (сряда) от 18:00 ч. пред Паметника на Васил Левски ще се състои тържествена церемония – поклонение ...

Район „Студентски“ ще проведе „Мартенски празници“ за трета поредна година

Събитията в инициативата „Мартенски празници“ са по повод празника на Баба Марта и Националния празник на България – 3 март ...

Анжелина Пенчева – преводач на февруари в Столична библиотека

На 18 февруари 2020 г. (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на Библиотеката (пл. „Славейков” № 4) гост в поредицата „Преводач на месеца“ ще бъде доц. д-р Анжелина Пенчева ...