Назад

Фандъкова: Най-важните инвестиции, които Столична община прави, са в образованието

"Една пета от инвестициите в града, които общината прави, са в изграждане и обновяване на училищата и детските градини. Тази година строим 10 нови сгради и 5 физкултурни салона, а в над 80 се извършват основни ремонти. Целта е да разширим базата и през следващите години поетапно да преминем към едносменен режим на обучение." Това каза по време на съвещанието на столичните директори преди новата учебна година столичният кмет Йорданка Фандъкова. Събитието се организира от директора на регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева и в него участва министърът на образованието Красимир Вълчев.

"София е лидер в системата на образованието. Тук  се намират  най-добрите училища, с най-високи резултати от външното оценяване. Тук са и иновативните училища – приемащи и интегриращи, чиито екипи  полагат  ежедневни усилия за индивидуална работа с децата и също така постигат добри резултати" – каза още столичният кмет и посочи, че "най-важният фактор за качествено образование са учителите". 

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази своята висока оценка и очаквания от новия ресор на еврокомисаря Мария Габриел. "За мен безспорно това е най-важният ресор за развитието. Образованието и иновациите са водещият  фактор за привличане на инвеститори и развитие на икономиката. Само така градът става по-богат и дава по-добри възможности за живот" – посочи столичният кмет.   

 


Събития в София

Софийска градска художествена галерия има удоволствието да Ви покани на изложбата "ИЗКУСТВО без/със ВРЕМЕТО?"

27 февруари – 5 април 2020, откриване 27 февруари, четвъртък, 18.00 ч. ...

"Патриотични дни" в Банкя '2020

От 29 февруари до 8 март 2020 г. Столична община – район „Банкя“, Ви кани на поредица „Патриотични дни“! ...

София се представя на 42. Международно туристическо изложение

От 20. – 23.02.2020 г. София се представя на изложението в Белград като целогодишна туристическа дестинация ...

Христо Карастоянов – разказвач на м. февруари в Столична библиотека

Той ще бъде гост в поредицата „Разказвач на месеца“ в Литературния клуб на Столична библиотека (пл. „Славейков“ № 4) на 21 февруари 2020 г. (петък) от 18:30 ч. – ден преди да навърши 70 г. ...