Назад

Фандъкова: Най-важните инвестиции, които Столична община прави, са в образованието

"Една пета от инвестициите в града, които общината прави, са в изграждане и обновяване на училищата и детските градини. Тази година строим 10 нови сгради и 5 физкултурни салона, а в над 80 се извършват основни ремонти. Целта е да разширим базата и през следващите години поетапно да преминем към едносменен режим на обучение." Това каза по време на съвещанието на столичните директори преди новата учебна година столичният кмет Йорданка Фандъкова. Събитието се организира от директора на регионалния инспекторат по образование Ваня Кастрева и в него участва министърът на образованието Красимир Вълчев.

"София е лидер в системата на образованието. Тук  се намират  най-добрите училища, с най-високи резултати от външното оценяване. Тук са и иновативните училища – приемащи и интегриращи, чиито екипи  полагат  ежедневни усилия за индивидуална работа с децата и също така постигат добри резултати" – каза още столичният кмет и посочи, че "най-важният фактор за качествено образование са учителите". 

Кметът на София Йорданка Фандъкова изрази своята висока оценка и очаквания от новия ресор на еврокомисаря Мария Габриел. "За мен безспорно това е най-важният ресор за развитието. Образованието и иновациите са водещият  фактор за привличане на инвеститори и развитие на икономиката. Само така градът става по-богат и дава по-добри възможности за живот" – посочи столичният кмет.   

 


Събития в София

София ще бъде сцена на Международния музикален фестивал “Пиано Екстраваганца”

Серията от събития от 28 септември до 23 ноември са част от Културния календар на Столична община ...

Представяне на книгата „Ден за обичане“ от Здравка Шейретова

24.09.2019 г. (вторник) от 18:30 ч. в Литературния клуб на библиотеката ...

София представя „Ден на независимост” – първи концерт от есенния цикъл 2019 – 2020 г. на AGBU Sofia Chamber Orchestra

Събитието ще се проведе на 22 септември (неделя) от 17:00 часа, в залата на Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров“ (бул. „Евлоги Георгиев“ № 94). Вход свободен! ...

Нова локация за култура в София

На 17 септември в 18:30 ч. ще се проведе концерт на група "Мехехе" в подлеза на Националния дворец на културата, пред театър „Азарян” ...