Назад

Фандъкова: Извършваме цялостен ремонт на ул. “Каменоделска“ заедно с релсовия път

"Ремонтираме цялостно ул. “Каменоделска“ с цялостна реконструкция на трамвайните релси, пътната настилка и ново осветление, както и тротоари. Продължаваме промяната на града във всички квартали и райони на София." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта. На проверката присъстваха и зам.-кметът Дончо Барбалов и кметът на район "Сердика" Тодор Кръстев.

Предстои да започне и работа по ул. “Първа българска армия“ в същия район.

Ремонтът на ул. “Каменоделска“ е на стойност 8,2 млн. лв. и се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж".

Положени са 1735 метра нов релсов път, изградена е дренажна система за отводняване на релсовия път и 2610 кв. м тротоарни настилки с тактилни ленти за незрящи хора, положена е асфалтобетонова настилка, сменени са над 450 м водопровод; монтирани са 41 нови стълба за контактна мрежа. В момента се извършват строителни работи по източната част от участъка между ул. "Първа българска армия" и ул. "Малашевска", по ул. "Първа българска армия" и след кръстовището с ул. "Грънчарска". Предстои работа в участъците от кръстовището с ул. "Грънчарска" до ул. "К. Стоилов", "Сточна гара" и в травмайното ухо "Малашевци".

Предвижда се обектът да бъде завършен за началото на новата учебна година.

Графикът е изместен заради ремонт на жп надлеза на "Изида", който се изпълнява от НКЖИ.

Докато траят строително-ремонтните дейности в района, трамваите не се движат по "Каменоделска", а е осигурен автобусен превоз.
По план по дължината на трамвайния участък ще бъдат монтирани 7 спиркови навеса. Тяхното финансиране ще е осигурено от Столична община.

От днес започна и ремонтът на моста при с. Кривина, а от 22 юни ще започне работа по ремонта на бул. “Искърско шосе“. Тази година в програмата на Столична община са включени 15 транспортни инфраструктурни обекта.


Събития в София

Честваме 182 години от рождението на Васил Левски

На 18 юли (четвъртък) от 11:00 ч. пред бюст-паметника на Апостола на свободата в Борисовата градина ще се проведе тържествено събитие по случай 182-та годишнина от рождението му ...

Тържествено честване по повод 116 години от Илинденско-Преображенското въстание и 31 години район „Илинден“

20 юли (събота) в парк „Света Троица“. В програмата: ритуал с поднасяне на цветя пред паметника на илинденци и празничен концерт ...

Лятна културна програма събития - 12-14 юли

От 12.07.2019 г. до 14.07.2019 г. ...

Библиобусът на Столична библиотека на празника на минералната вода в Банкя

На 13 юли 2019 г. от 11:00 часа по покана на кмета на район „Банкя“ господин Рангел Марков Библиобусът на Столична библиотека ще паркира на централната алея в парк „Кестените“ ...