Назад

Фандъкова: Извършваме цялостен ремонт на ул. “Каменоделска“ заедно с релсовия път

"Ремонтираме цялостно ул. “Каменоделска“ с цялостна реконструкция на трамвайните релси, пътната настилка и ново осветление, както и тротоари. Продължаваме промяната на града във всички квартали и райони на София." Това каза кметът на София Йорданка Фандъкова при проверка на обекта. На проверката присъстваха и зам.-кметът Дончо Барбалов и кметът на район "Сердика" Тодор Кръстев.

Предстои да започне и работа по ул. “Първа българска армия“ в същия район.

Ремонтът на ул. “Каменоделска“ е на стойност 8,2 млн. лв. и се финансира по Оперативна програма "Региони в растеж".

Положени са 1735 метра нов релсов път, изградена е дренажна система за отводняване на релсовия път и 2610 кв. м тротоарни настилки с тактилни ленти за незрящи хора, положена е асфалтобетонова настилка, сменени са над 450 м водопровод; монтирани са 41 нови стълба за контактна мрежа. В момента се извършват строителни работи по източната част от участъка между ул. "Първа българска армия" и ул. "Малашевска", по ул. "Първа българска армия" и след кръстовището с ул. "Грънчарска". Предстои работа в участъците от кръстовището с ул. "Грънчарска" до ул. "К. Стоилов", "Сточна гара" и в травмайното ухо "Малашевци".

Предвижда се обектът да бъде завършен за началото на новата учебна година.

Графикът е изместен заради ремонт на жп надлеза на "Изида", който се изпълнява от НКЖИ.

Докато траят строително-ремонтните дейности в района, трамваите не се движат по "Каменоделска", а е осигурен автобусен превоз.
По план по дължината на трамвайния участък ще бъдат монтирани 7 спиркови навеса. Тяхното финансиране ще е осигурено от Столична община.

От днес започна и ремонтът на моста при с. Кривина, а от 22 юни ще започне работа по ремонта на бул. “Искърско шосе“. Тази година в програмата на Столична община са включени 15 транспортни инфраструктурни обекта.


Събития в София

Cедмо издание на Международния фестивал за дигитални изкуства DA Fest

Откриване: 22 октомври, 18:00 ч., Галерия "Академия" на ул. "Шипка" 1. Събитията от 22 до 26.10.2019 г. включват изложби, аудио-визуални, театрални и VR пърформанси, видео артпрожекции, лекции и презентации, творчески работилници, концерти ...

Световният глас на хърватската литература – Дубравка Угрешич – в София

Дубравка Угрешич ще бъде удостоена на 23 октомври с почетното звание „Доктор хонорис кауза“ ...

АСТ фестивал за свободен театър 2019

Деветият АСТ Фестивал за свободен театър ще се проведе от 18 до 23 октомври 2019 г. и ще включва най-доброто от съвременната българска независима сцена, международна селекция и богата паралелна програма ...

Ден на отворените врати в раннонеолитното селище Слатина – София

На 19 октомври (събота) от 10:00 ч. до 15:00 ч. археолозите обявяват Ден на отворените врати и ще разкажат за живота в Софийското поле отпреди 8 000 години ...