Назад

Десети юбилеен турнир по плуване за Купа "София" – 03 и 04 декември 2019 г.

Столичната община, дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски” и Български червен кръст организират Десети юбилеен турнир по плуване за Купа „София” за ученици от столичните училища: V – VII клас, VIII – X клас и XI – XII клас.

Спортната надпревара предоставя възможност на учениците от град София да демонстрират своите плувни умения в четири дисциплини и щафета МИКС, както и да наблюдават демонстрации по водноспасителна дейност. В състезателната програма за възрастова група  VIII – XII клас е включена и щафета с елементи на водно спасяване, в която всеки отбор и състезател може да демонстрира своите плувни умения с преодоляване на препятствия във водна среда.

Всички участници в състезанието ще получат индивидуална поощрителна награда, а призьорите в дисциплините – медали. За възрастови групи V – VII клас и VIII – X клас ще бъдат излъчени и отборни първенци, които ще бъдат отличени с Купи за I; II и III място. Наградите са осигурени от Столичната община. Допълнителни награди за състезанието осигурява Спорт депо.

Десетият турнир по плуване ще се проведе на 03 и 04 декември 2019 г. (вторник и сряда) в плувен басейн „Мадара” – НСА “Васил Левски”.  

В състезанието ще вземат участие над 200 деца от 43 столични училища.

Партньори  на събитието са представители на:

Национална спортна академия „Васил Левски”, Катедра „Водни спортове“”, Клуб по водни спортове – НСА, Български червен кръст – Водно спасителна дейност.

Поканени да присъстват на събитието са:

Доц. Стоян Андонов – заместник-министър на младежта и спорта

Проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА «Васил Левски»

Проф. Николай Изов – заместник-ректор на НСА «Васил Левски».

                                                                         

Програма:

 

03 декември (вторник) – VIII – X клас и X – XII клас

14:30 ч. – официално откриване

                              

  04 декември (сряда) – V – VII клас

14:30 ч. – официално откриване

                                  

 

 

 


Събития в София

В памет на словото -105 години от рождението на Павел Вежинов

19 декември, четвъртък, ОКИ „Красно село”, 18ч. ...

Коледен концерт на квартет „Големинов”

18 декември, сряда, ОКИ „Красно село”, 18ч. ...

Коледно издание на Mish Mash Fest

Коледното издание на феста ще се проведе под купола на Ларгото (античен културно-комуникационен комплекс „Сердика“) на 7 и 8 декември ...

Светлин Русев и Максим Ешкенази представят най-чувствените цигулкови концерти

19-та вечер от декември (19 ч.) е вечер на хармонията! Сцената на зала “България” ще се изпълни с виртуозност, чувственост и лекота ...