МЛАДЕЖКИ ДЕЙНОСТИ
 


ПЛАНИРАНИ ДЕЙНОСТИ ЗА 2020 г. В ИЗПЪЛНЕНИЕ НА СТРАТЕГИЯ ЗА МЛАДИТЕ ХОРА НА СТОЛИЧНА ОБЩИНА

ПЛАН ЗА ДЕЙСТВИЕ – СОФИЯ – ГРАД НА МЛАДИТЕ И АКТИВНИТЕ

 

 

СТОЛИЧНА ОБЩИНА СЪС СОЦИАЛНА КАМПАНИЯ,
НАСЪРЧАВАЩА ДОБРИЯ ЛИЧЕН ПРИМЕР У ДОМА

 

#СОФИЯвкъщи е инициатива, в която може да се включи всеки, готов да сподели своето хоби, талант, занимания, обучение или професия в домашна среда.

Кампанията на дирекция „Спорт и младежки дейности“ цели да насърчи добрия личен пример, социално отговорното поведение и спазването на мерките за противодействие на разпространението на коронавируса COVID-19 чрез демонстрация на всички интересни неща, които можем да правим вкъщи.

Тематични седмични онлайн предизвикателства ще провокират потребителите и последователите на Facebook и Instagram профилите на дирекцията да се включат с авторски видео материали. Видеата могат да бъдат изпращани по електронна поща: mladi@sofia.bg или директно споделяни на страницата на дирекция „Спорт и младежки дейности“ във Facebook.

#СОФИЯвкъщи е онлайн инициатива, която поощрява единствено активността, вдъхновението, отговорността и творчеството вкъщи.

Покана да се включат в предизвикателството #СОФИЯвкъщи е отправена към всички млади на възраст и по дух жители на столицата.

Три правила поставят организаторите:

  • Времетраене на видеото – до 3 минути;
  • Без нецензурно съдържание, език на омраза, фалшиви новини, политически или търговски послания;
  • #СофияВкъщи да присъства на всеки видеоматериал. 

Авторите на клиповете с най-много харесвания ще получат спортни пособия и предметни награди от дирекция „Спорт и младежки дейности“, а всички участвали потребителски материали се включват в седмична мотивираща видео компилация.

Регламентът за участие в социалната кампания е публикуван на официалния портал на Столична община.

Всеки желаещ има право да участва с едно видео в рамките на седмичното предизвикателство.

Кампанията за споделени преживявания у дома #СОФИЯвкъщи ще продължи до края на извънредното положение.

Регламент

Демонстрацията можете да видите ТУК.

 

 


ВАЖНО!

С благодарност за участието в конкурсите – „Младежки свят“  и “Нашият спортен празник“, Ви уведомяваме, че съгласно Заповед на кмета на Столична община № СОА20-РД09-1458/09.03.2020 г.  за предприемане на мерки, съобразени със сложната епидемиологична обстановка, празничната церемония по обявяване на отличените в конкурсите ще се проведе през месец септември 2020 г. Представителите на отличените инициативи ще бъдат уведомени писмено.


 

Назад

Младежка инициатива – "Нашият училищен спортен празник"

За четвърта поредна година Столична община, дирекция „Превенция, интеграция, спорт и туризъм“, с подкрепата и партньорството на Национална Спортна Академия, Национално издателство за образование и наука „Аз Буки”, Британския съвет, Асоциация за развитие на София, „Спортс Менинджмънт България”, инициират вече традиционното издание  на конкурса за младежки инициативи „Нашият училищен спортен празник”.

Покана за участие – да  представят своята проектна идея, е отправена към всички ученически съвети, ученически парламенти, обществен съвет, други неправителствени и образователни структури на територията на Столична община. Проектните идеи за участие в конкурса ще се приемат до 19 февруари 2019 г. (внесени официално на ул. „Московска” № 33, Столична община, до ЗАМ.-КМЕТА на СО – д-р Тодор Чобанов).1. До кмет на район и директор на СУ
2. Процедура
3. Заявление
4. Формуляр
5. Покана