Обратно От 7 септември ще бъде възстановено движението в участък от "Софийския околовръстен път" между кв. “Младост“ и кв. “Горубляне“

На 7 септември 2020 г. (понеделник) сутринта ще бъде възстановено движението в участък от "Софийския околовръстен път" между кв. “Младост“ и кв. “Горубляне“. Движението на превозните средства ще бъде пуснато по една лента в посока в новоизграденното южно пътно платно.

Участъкът беше затворен при 40-и км за изграждането на изцяло нов надлез на мястото на стар, който не беше в експлоатация. Изграждането на новия надлез е част от разширяването на над 6 км участък от "Столичен околовръстен път" от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“. Реконструкцията на трасето стартира през октомври 2019 г. Двулентовият път се разширява в две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директно трасе, две локални платна и тротоари.

Строителството се изпълнява по график, като в момента се изграждат пътните възли „Горубляне“ и „Младост“. Завършени са всички изкопни и насипни работи в участъка. Положена е пътна основа и бордюри на директното трасе. Изградени са 80% от мрежите на инженерната инфраструктура.

С новото трасе на "Софийския околовръстен път" ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма“ и „Тракия“, ще се улесни транзитният трафик от автомагистрала „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция. Инвестицията е за 142,7 млн. лв. с ДДС и е от републиканския бюджет.