Назад

Столичен куклен театър стартира новия театрален сезон с богата палитра от репертоарни и премиерни постановки

Още в първата седмица зрителите ще имат избор от шест различни заглавия

 

Първото представление на театъра за новия сезон ще бъде за най-малките зрители, децата на възраст между 0 и 3 години. На 16 септември от 10:30 ч. на лятната сцена пред салона на бул. „Янко Сакъзов“ 19 ще се играе представлението за бебета БЕБЕШКА ПИЕСА, с автор и режисьор Елза Лалева. На следващия ден, от 18:00 ч. също на лятната сцена,  СКТ ще отбележи Деня на София с постановката ПАЗИ ДЕТЕТО, по идея на Кирякос Аргиропулос, текст и режисура Елза Лалева. Представлението е част от лятната програма на Столична община и е с вход свободен, но поради ограничения брой места – с предварително записване на касата на театъра.

През новия сезон Столичният куклен театър  ще предложи на своите зрители както представления от  редовната си програма, така и нови спектакли. В момента текат усилени репетиции на „Малкият Мук“, една любима приказка на Вилхелм Хауф. Режисьор на постановката е Тодор Вълов. В сегмента „Театър за бебета“ също предстои премиера. „Светлинка“ е най-новото представление, което ще бъде за децата на възраст от 0 до 3 годинки. Преди дни започна и подготовката на ВЪЛКЪТ И СЕДЕМТЕ КОЗЛЕТА, една от най-любимите приказки на много поколения. Драматизацията е на Яна Борисова, а режисьор на спектакъла е Кирякос Аргиропулос. Представлението ще бъде под формата на мюзикъл с повече от 20 песни, а автор на музиката е Милен Кукошаров.

Наред с подготвянето на премиерни постановки, ще бъдат възстановени и някои любими на децата представления от репертоара на театъра. Това са спектаклите БОРИЗМЕЙКО, с автор и режисьор Славчо Маленов и МАЛКО СИНЬО, МАЛКО ЖЪЛТО по картинната книжка на Лео Лиони, с режисьор  Миха Голоб (Словения). Първата среща на публкиката с тях ще бъде още на 19 септември.

Всички представления в театъра ще се играят при строго спазване на противоепидемичните мерки и заповедите  на Министерство на здравеопазването и Столична община с цел безопасност на  публиката и екипа на театъра.