Назад

АТОМ Хореографски Серии#4 — хореографи и танцьори на сцената на СФУМАТО на 12.09.2020 г.

След седмица на упорита работа в танцовия тренинг

АТОМ Хореографски Серии#4 — хореографи и танцьори набират сили, за да избухнат на сцената на СФУМАТО тази събота! 

За четвърта поредна година АТОМ Театър събира талантливи младежи, запалени по съвременния танц, в интензивен тренинг, който завършва с представление. Танцовите парчетата, изработени за една седмица в три направления, ще бъдат видени около и на сцената на ТР “СФУМАТО” на 12.9.2020 от 19:30 ч. Местата в залата се резервираха напълно само в рамките на два дни, като събитието ще се проведе според предприетите мерки за събитията на закрито.

ПЕПИ КОЛЕВА, КОСТА КАРАКАШЯН, ЯНИЦА СТАНКЕВА и ЦВЕТИНА МАТОВА разработиха миниатюри с дължина от 15-20 мин. в направленията — Сайт-спесифик, Видео Танц, Сценично Пространство, които са плод на съвместната им работа с танцьорите, записали се в обучението.

Презентацията на Хореографски Серии#4 започва със Сайт-Спесифик представянето на Пепи Колева от 19:30-19:45ч. Нейната група ще раздвижи пространството около СФУМАТО, като оттам публиката ще навлезе на сцената и ще може да се наслади на прожекцията от късометражни танцови филми, създадени от групата на КОСТА КАРАКАШЯН в направление Видео Танц, 19:50 - 20:10. След това прожекционният екран ще се издигне и танцьорите от групата на ЯНИЦА СТАНКЕВА и ЦВЕТИНА МАТОВА ще превземат сцената между 20:10 и 20:30 за големия финал на презентацията на АТОМ Хороеграфски Серии#4 - 2020.

АТОМ Хореографски Серии#4 е част от Календара на културните събития на Столична община и се осъществява в партньорство с Dance Station, ТР “Сфумато”, Хармоника, Bridget FISKE, Joseph LAU, MOMENTUM: New Dance Works, Чешки център, Фото-Корпус, Edgy Veggy.