Назад

„Европа танцува“ с представителни детски танцови състави от столицата: 26 септември, 13:00 ч. под купола на „Ларгото“

 

Събитието, част от Програмата на Европейския музикален фестивал, ще се проведе на 26 септември от 13:00 ч. под купола на „Ларгото“

Европейският музикален фестивал представя атрактивното музикално-танцово събитие „Европа танцува“, което вече стана традиционна част от програмата на форума. На 26 септември (събота) от 13:00 ч. под куполите на „Ларгото“ ще се изявят представителни състави от Дома на културата „Средец“, Националният дворец на децата, както и от Балетна школа „Маша Илиева“. Събитието вече няколко години поред събира многобройна и възторжена публика в центъра на столицата с пъстра програма от танци в различни стилове. В танцовия спектакъл са включени изпълнения на класически и модерен балет, спортни танци, хип-хоп, салса, както и български фолклор. Водещ на събитието е Георги Митов – Геми – опитен журналист от Classic FM радио, който умее да създава неповторима празнична атмосфера.

„Европа танцува“ е с вход свободен и провеждането му ще бъде съобразено с всички изисквания на здравните власти относно пандемията.

Европейският музикален фестивал, организиран от „Кантус Фирмус“, е част от Календара на културните събития на Столичната община, а съорганизатор е Министерството на културата.