Назад

„Сладкодумецът“: открит уъркшоп # 1 на "Жар Театър"

 

"Жар Театър" представя СЛАДКОДУМЕЦЪТ: ОТКРИТ УЪРКШОП # 1

Изработване на фигура от върбови клони и хартия

Проектът се осъществява с финансовото съдействие на Програма „Култура“ на Столична община.

2 юли, от 15:00 ч. до 18:00 ч., Общински културен институт Дом на културата „Красно село“ – покрита тераса при страничния вход (откъм детската площадка). Времетраене – 3 часа. Уъркшопът е със свободен вход.

За да участвате не е задължително да имате предварителни умения. Уъркшопът е подходящ за семейства с деца, тийнейджъри и младежи, а също и за хора на различна възраст, които обичат да творят с ръцете си.

Този уъркшоп е част от поредица дейности, чиято крайна цел е всички заедно да изработим части от светеща скулптурна композиция от естествени материали, насърчаваща четенето, наречена „Сладкодумецът“, която ще бъде открита пред Дом на културата „Красно село“ в Деня на народните будители – 1 ноември 2022 г.

Участниците в това интересно творческо приключение ще станат съавтори на красивата и смислена арткомпозиция. По-амбициозните ще могат да овладеят новата за тях арттехника, която да използват и в бъдеще, сътворявайки сами оригинални светещи фенери или други фигури по свой вкус.

Проектът се осъществява с партньорството на ОКИ ДК „Красно село“, 51. СОУ „Елисавета Багряна“, 25. ОУ „Д-р Петър Берон“ и ОКИ ДК „Средец“ – София. С участието на доброволци от Европейския корпус за солидарност, проект Acting 3D.