Назад

ХХIV традиционна годишна изложба на художниците от район „Изгрев“

Район „Изгрев“ на Столична община организира ХХIV традиционна годишна изложба на художниците, живеещи и/или работещи на територията на района.

Изложбата през 2019 г. е посветена на 130 години от рождението на именития български художник пейзажист и майстор на акварелната живопис Константин Щъркелов, който е живял и творил в Район „Изгрев“.

От 15 май до 12 юни картините ще бъдат представени в галерийното пространство „Арт Плейс” в сградата на Интерпред (кв. „Изгрев“, бул. „Драган Цанков“ № 36, метростанция „Жолио Кюри“). Официалното откриване на изложбата е на 14 май 2019 г. от 18.00 ч.

Скулптурите, пластиките и керамиките са подредени в сградата на администрацията на район “Изгрев” (ул. „Атанас Далчев” № 12, ет. 2, фоайе).

И тази година ще бъде спазена традицията по награждаване на три творби в изложбата от кмета на район „Изгрев“ – инж. Цветомир Жеков, в следите категории: Награда на кмета, Награда за изпълнение и Награда за млад автор до 40 г. Наградени ще бъдат и три детски рисунки, участвали в Първи районен конкурс „Рисувам в „Изгрев“ 2019.

Изложбата се осъществява със съдействието на Съюза на българските художници и Интерпред – СТЦ София АД.

Изложбата е част от Календара на културните събития на Столичната община и е сред основните събития, с които в район „Изгрев“ отбелязва 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост.  

АФИШ НА ИЗЛОЖБАТА