Назад

Фотографска изложба „Добротворчество“

Изложбата фотографии „Добротворчество“ ще бъде представена от 27 май в Галерията на открито в Градската градина

Събитието, подкрепено от Столична община, е част от Международния конкурс за фотографии, който Сдружение „Милостив” организира преди няколко месеца. Тя е и своеобразно продължение на конкурсите „Добротворчество“ за изящно изкуство, литература и музика, които Сдружението организира през последните няколко години.

Чрез конкурса Сдружението покани всички любители и професионални фотографи на възраст между 14 и 40 години да изпратят свои снимки, които вдъхновяват и показват дела на милосърдие и грижа към другите, да споделят образи на добродетелни каузи, на социална дейност, които смятат за стойностни и заслужават да бъдат подкрепени, както и на социални проблеми, които смятат за важни и неотложни.

В конкурса участваха 522 изображения на фотографи от над 40 различни страни. Кадрите са запечатали благотворителни проекти, лични инициативи в помощ на нуждаещи се, трогателни, но и много вдъхновяващи моменти от целия свят, включително от Индия, САЩ, Великобритания, Бангладеш, Нигерия, Полша, и др. Цялата информация за инициативата може да бъде открита тук –http://milostiv.org/photo-diaconia. Снимките в излжбата са допълнени с описания, които разказват за конкретния благотворителен проект или инициатива.

Най-запомнящите се и въздействащи фотографии подбра комисия в състав: доц. Георги Лозанов, Николай Трейман, Веселина Велчева.

Комисията класира снимки на следните фотографи на първите три места:
I място и награда от 600 лв. – Джозеф Хинтерлейтнер от Австрия;
II място и награда от 300 лв. – Митхаил Чоудхъри от Бангладеш;
III място – с равен брой точки се класираха Дханушанка Сенанаяка от Шри Ланка и Роси Фанг от Тайван. Те бяха наградени с по 200 лв. 
Наградата на публиката и 150 лв. получи Мехди Назери.

Изложбата може да бъде разгледана от 27 май до 3 юни в Галерия на открито на Столична община в Градската градина.