Назад

Детски литературен маршрут със Зорница Христова

На 15 юни (събота) на ул. “Елин Пелин“ № 1 в 11:00 часа ще започне второто Литературно пътешествие със Зорница Христова.

Зорница е изкусен разказвач, преводач, журналист, издател и писател на детски книжки. За втори път тя ще преведе малката публика през произведенията на някои от най-любимите български класици. Ще припомни онова „Копче за сън“, дето върши чудеса с малчуганите, на които не им се спи. Ще "полетим" до Луната (ама с-а-а-амо за малко) с Ян Бибиян, ще станем смели капитани – заедно с Васко да Гама от село Рупча и накрая, Драги ми господине, накрая на нашето литературно приключение, „Ние, врабчетата“ ще си почуруликаме щастливо, както само ние си знаем и можем.

Детският литературен маршрут е с продължителност 2 астрономически часа. Език – български, вход свободен, без предварително записване.
Литературни маршрути "София" са един различен прочит на столицата, който разкрива красотата на града през погледа на писатели, изкусни разказвачи и хора, изкушени от книгите и всичко, свързано с тях.
Литературни маршрути "София" е проект на Фондация „Прочети София“ и се финансира по Програма „Култура“ на Столична община за 2019 г.
Събитие във фейсбук: https://www.facebook.com/events/860242904330482/