Назад

Дебютната стихосбирка „Почти всичко е наред“ от Виолета Кунева в Столична библиотека

ИК „Жанет 45“ и Столична библиотека представят на 19 юни 2019 г. (сряда) от 18:30 ч.  в Литературния клуб на библиотеката (пл. „Славейков“ № 4) дебютната стихосбирка на Виолета Кунева „Почти всичко е наред“. За книгата ще говори поетът и журналист Марин Бодаков, ще се включи и Неда Ангелова, художник на корицата. Събитието е част от поредицата „Дебюти в Столична библиотека“.

--------------

„Виолета Кунева фино и иронично изследва самата себе си – и понеже не познава спирачки, изследва и нас. Неудобствата на живота са преодолени с неудобствата на стихотворенията, в които винаги има място за изненада какви точно сме. Място за нежност към смисъла. Към истината.“ – Марин Бодаков.

----------------

„Деликатна поетическа решителност и емоционална ерудиция ни посрещат в дебютната стихосбирка на Виолета Кунева, която съвсем ненатрапливо показва как културата на живеене се превръща в култура на писане. Несъмненият талант да насложиш света около себе си върху своя вътрешен свят (или обратното) ражда силна поезия, чиито измерения отиват далеч отвъд пределите на творческата самодостатъчност. Книга, която иска да общува. И го прави по възможно най-добрия начин – с любов.“ – Петър Чухов.