Назад

За четвърта поредна година: Зимен семеен празник на Офелиите

Безплатни ски уроци, снежна забава, фамилни състезания и много шоу тази неделя на Витоша

За четвърта поредна година „София – европейска столица на спорта“ и „Мачирски спорт“ организират Зимен семеен празник на Витоша. В местността Офелиите над Златните мостове тази неделя, 9 февруари, от 11:30 до 13:00 ч. ще се състоят няколко развлекателни снежни състезания и активности:

  - отворен ски слалом за юноши и деца (от 10- до 16-годишни);

  - семейна щафета с шейни;

  - конкурс за направа на снежен човек;

  - състезание по теглене на въже;

  - конкурс за най-атрактивна визия на шейна;

  - снежен карнавал.

Състезанията с шейни ще бъдат на семеен принцип с изискване за участие на дете и родител (роднина). Записванията ще бъдат на място в деня на Феста от 9:30 ч. до 11:30 ч. на обособени пунктове от организаторите.

Участието е със собствена ски екипировка и шейни. Най-добрите ще бъдат отличени с предметни награди и медали.

Новото тази година е ангажиментът на „Мачирски спорт“ специалисти да обучават безплатно родителите как най-правилно да учат сами децата си да карат ски. Инициативата цели да се избегнат грешните първи стъпки на малчуганите в алпийските дисциплини и по този начин децата да могат бързо и стилно да се научат да карат ски. Наред с това по време на спортния празник ски и борд учители ще направят демонстрации и ще помагат безплатно на малките скиори да повишат уменията си.

Майстори в слоупстайла ще покажат майсторство от 11 ч. в изградената наскоро в долната част на по-дългата писта фън зона, където са оформени няколко атрактивни скока и препятствия. Сред тях ще бъде и Йордан Мачирски, бакалавър „Специалист по снежни спортове“ от НСА „Васил Левски“.

Програмата за Феста предвижда още множество демонстрации, състезания, забавни надпревари и викторини. На голямата поляна ще се организират игри, битка със снежни топки, теглене на въже, конкурс за най-добра визия на шейна, за най-голяма снежна топка, за най-атрактивно претъркаляне в снега, за най-атрактивна карнавална визия, ще има планинарски песни на импровизираната сцена и забавни викторини с много награди и др. Организаторите са ангажирали специален Ди Джей, който ще забавлява децата докато професионални аниматори ще се грижат за доброто настроение и красивата визия на малчуганите.

Зимният семеен празник е посветен на желанието на хората да живеят активно, да спортуват, да се отдават на физически и забавни занимания през зимата, като се наслаждават на емоциите, които предоставя природата и планината, допълнени с удоволствието от игрите на снега.

Целта е да се мотивират децата да се запознаят и да заобичат зимните спортове и забавления.

Гответе се за голямото снежно шоу: Зимен семеен празник 2020 – тази неделя на поляната в местността Офелиите на Витоша!