Назад

Юбилеен концерт на проф. Милена Моллова – Цикъл "250 г. от рождението на Бетовен"

Концертна зала ОКИ „Надежда“ – 21 февруари, петък, 18:30 часа

Цикъл „250 години от рождението на Лудвиг ван Бетовен"

 

Юбилеен концерт на проф. Милена Моллова

„Симфониета „София“

Диригент – Свилен Симеонов

Солист – Милена Моллова – пиано

В програмата: Бетовен – Концерт за пиано и оркестър № 3, до минор, оп. 37, Симфония № 1, до мажор, оп. 21

Билети на касата на ОКИ „Надежда“

Внушителната кариера на Милена Молова, която продължава вече над 65 години, включва творби от различни стилове и епохи от барока до днес и се разпростира в широкия диапазон на солистичното музициране, участието в различни камерни формации и най-вече в партньорството с камерни оркестри и големи оркестрови състави.

През годините на своята блестяща солистична кариера тя е била солист на най-значими български и европейски симфонични оркестри като Софийската филхармония, Симфоничния оркестър на Българското национално радио, Пловдивската филхармония, и е свирила под палката на най-големи български диригенти като Саша Попов, Добрин Петков, Константин Илиев, Васил Казанджиев, Йордан Дафов и световни знаменитости като Кирил Кондрашин, Казиоши Акияма, Рудолф Баумгартнер, Жорж Ципин и много други.

Основен акцент през годините на творческата активност на Милена Моллова е интегралното изпълнение на цикъла от 32 клавирни сонати на Лудвиг ван Бетовен, представени в поредица от 9 концерта. Освен реализацията на тази уникална творческа задача Моллова осъществява и поредица от два цикъла, този път с интегралното изпълнение на Бетовеновите сонати за пиано и цигулка – реализирани в сътрудничество единия път с руската цигуларка Дина Шнайдерман, както и с проф. Георги Бадев. Заедно с Дина Шнайдерман Милена Моллова осъществява и записи на Цигулкови сонати от Волфганг Амадеус Моцарт. През последните години тя концертира активно и с цигуларя Марио Хосен.

АФИШ НА КОНЦЕРТА