Назад

Десети юбилеен турнир по плуване за Купа „София”

03 и 04 декември 2019 година

Столична община, дирекция “Превенция, интеграция, спорт и туризъм” в партньорство с Национална спортна академия „Васил Левски” и Български червен кръст организират Десети юбилеен турнир по плуване за Купа „София” за ученици от столичните училища: V – VII клас, VIII – X клас и XI – XII клас.

Спортната надпревара предоставя възможност на учениците от град София да демонстрират своите плувни умения в четири дисциплини и щафета МИКС, както и да наблюдават демонстрации по водноспасителна дейност. В състезателната програма за възрастова група  VIII – XII клас е включена и щафета с елементи на водно спасяване, в която всеки отбор и състезател може да демонстрира своите плувни умения с преодоляване на препятствия във водна среда.

Всички участници в състезанието ще получат индивидуална поощрителна награда, а призьорите в дисциплините – медали. За възрастови групи V – VII клас и VIII – X клас ще бъдат излъчени и отборни първенци, които ще бъдат отличени с Купи за I, II и III място. Наградите са осигурени от Столична община. Допълнителни награди за състезанието осигурява Спорт депо.

Десетият турнир по плуване ще се проведе на 03 и 04 декември 2019 г. (вторник и сряда) в плувен басейн „Мадара” – НСА “Васил Левски”.  

В състезанието ще вземат участие над 200 деца от 43 столични училища.

Партньори  на събитието са представители на:

Национална спортна академия „Васил Левски”, Катедра „Водни спортове“”, Клуб по водни спортове – НСА, Български Червен кръст – Водно спасителна дейност

 

Поканени да присъстват на събитието са:

Доц. Стоян Андонов – заместник – министър на младежта и спорта

Проф. Пенчо Гешев – ректор на НСА «Васил Левски»,

Проф. Николай Изов – заместник ректор на НСА «Васил Левски»,

 

                                                                          Програма:

 

03 декември / вторник/ - VIII-X клас и X-XII клас

14.30 ч. - официално откриване

 04 декември / сряда / - V-VII клас

14.30 ч. - официално откриване