Назад

"Животът е НА ЖИВО": започва 13-то издание на Международния фестивал „Антистатик“ (10.10. – 08.11.2020)

 

През октомври и ноември в София ще се проведе 13-то издание на Международния фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“. Под мотото „Животът е НА ЖИВО“ фестивалът ще предложи разнообразие от събития.

Фестивалът започва на 10 и 11 октомври с Международната хореографска среща „Изследване на движението“, част от Програмата Choreographic Convention на европейския проект „Life Long Burning – за устойчива екосистема на съвременния танц в Европа”, която ще се проведе на живо в Гьоте-институт в София и ще се излъчва онлайн на (@antistatic.international.festival). Срещата създава пространство за диалог между практици и теоретици, провокирани от все по-разширяващото се понятие за хореография.

Международната артистична програма на „Антистатик“ започва с две представления в ДНК – пространство за съвременен танц и пърформанс. На 10 октомври от 19:00 ч. хореографът и изпълнител от Словения Юрий Коняр ще гостува с представлението си „Голдбергови вариации“. На 11 октомври творческият екип на STEAM ROOM – хореографите и изпълнители Александар Георгиев, Жана Пенчева и Дарио Барето Дамас, представят номинираната си за награда „Икар“ 2020 хореографска творба dragON aka PONY.

Програмата на „Антистатик” ще намерите на antistaticfestival.org

Допълнителна информация за събитието може да намерите ТУК

Международен фестивал за съвременен танц и пърформанс „Антистатик“ е част от Календара на културните събития на Столична община.