Назад

Изложба от 14-та Световна Купа на ФИАП – откриване: 3 октомври от 13:00 часа в Клуба на Фоторепортера

 

През 2018 г. два български фотографски клуба постигнаха изключителен успех в 13-тото издание на Световната купа за Клубове, организирана от ФИАП (www.fiap.net).

Фотоклуб "БгАрт" е носител на най-високото отличие – Световната купа, а Български Арт Фото клуб заема престижното 5-то място, като неговият член – Генчо Петков, завоюва индивидуален златен медал. Юлий Василев, председател на Фотоклуб "БгАрт", присъства на церемонията в Дъблин и прие наградата. Това даде възможност България да бъде домакин на 14-тата Световна купа и вече е факт изложбата от конкурса.

Ще можем да видим колекцията на клуба от Тайван, носител на Световната купа за 2019 г., колекцията на Български Арт Фото клуб – най-добре представилият се български клуб, заел 16-то място; индивидуалните медалисти и други кадри.

През 2019 г. 207 клуба от цял свят взеха участие в конурса.

Ковид ситуацията не позволи на автори от цял свят да бъдат през април в София, но на 3 октомври от 13:00 часа в Клуба на Фоторепортера (в подлеза пред Министерски съвет) ще бъде открита изложбата от 14-тата Световна Купа на ФИАП, като паралелно с откриването на живо ще има и онлайн връзка с фотографи от водещите световни клубове.

Домакин на събитието е Национално Сдружение Фотографска Академия „Янка Кюркчиева“ – представител на ФИАП за България.

Събитието се реализира с финансовата подкрепа на Програма „Култура“ на Столична община.