Назад

Кметът на София Йорданка Фандъкова и дирекция АПП организираха Коледно парти за децата от центровете за настаняване от семеен тип

 

Кметът на София Йорданка Фандъкова  и дирекция „Аварийна помощ и превенция“ организираха Коледно парти за децата от Центровете за настаняване от семеен тип „Детелина“, „Софроний Врачански“ и „Паисий Хилендарски“. Лакомства и подаръци очакваха малките палавници  на полигона в Панчарево. Момчетата и момичетата от аварийните екипи запознаха децата със своята работа по време на бедствия, кризи и аварии и с азбуката за оцеляване. На събитието присъства и кметът на София Йорданка Фандъкова, по чиято идея аварийната дирекция организира обучения за малките столичани.

През 2019 и 2020 година повече от 2000 ученици от 3. и 4. клас от цяла София преминаха обучение на полигона в Панчарево. По време на извънкласните часове те участваха в игри, свързани със спасителни операции, и гледаха  филми, свързани с азбуката на оцеляването, като най-любимото предизвикателство за всички е  алпийското спасяване.   

През зимата предстои  обучение на децата от центровете от семеен тип по планинарство „Млад планинар“,  което ще се проведе в хижа "Боерица", която бе възстановена с помощта на студенти по архитектура и служителите на АПП и се стопанисва от дирекцията. Базата се използва за почивка и обучение на деца и младежи по планинарство, оцеляване и  спасяване на хора в планината.

Служителите на АПП и кметът на София Йорданка Фандъкова ще направят и дарение на центровете за настаняване от семеен тип.