АКТУАЛНА ИНФОРМАЦИЯ

Съгласно предписанията на Столичната РЗИ предстои да бъдат извършени есенни обработки срещу кърлежи, комари и гризачи. Обработките стартират на 05.09.2022 г. (след 23:00 часа) в Южен парк – I, II  и III част. На 07.09.2022 г. ще се извършват в междублоковите пространства на районите „Искър“, „Слатина“ и „Витоша“.

Обработките се извършват при сухо време, като тези за кърлежи са сутрин след 6 часà, а за комари – слез 23 часà. Ще се работи в зелени площи, паркове, градини и междублокови пространства.

До края на октомври трябва да приключи третирането на зелените площи във всичките 24 района.

Контролните дейности се извършват от Столичната РЗИ, районните администрации и дирекция „Зелена система“ на Столична община.

График на обработки в паркове и градини

График на обработки на територията на районите на Столична община

ПАРКОВЕ И ГРАДИНИ

Издател на активи

Обратно София. Градинката зад галерията


Градинка "Баня Лозенец"

Градинката „Баня Лозенец“  носи името си от местната къпалня с минерална вода, разрушена в периода 1975 – 1976 г.
Цялата територия на градината е около 14 дка, от които 2.8 дка са настилки, които са сменени, изградени са поливна система, нови алеи, осветление, детска площадка, засадени са широколистни и иглолистни дървета, поставени са пейки и кошчета за отпадъци, видеонаблюдение. Подменено е и тревното покритие.
Намира се между бул. "Черни връх", бул. "Евлоги и Христо Георгиеви", ул. "Калиакра" и ул. "Ралица".

"Градската градина"

"Градската градина" е най-старата градина на София. През 2012 г. са обновени тревните масиви и зелени площи. Изградена е автоматизирана поливна система и сондажен кладенец. Подменено е изцяло парковото обзавеждане от пейки. Поставени са каскадни конструкции за зацветяване. През 2011 г. е изградена тематична детска площадка в градината.
Намира се до Народния театър „Иван Вазов” и Софийската градска художествена галерия.

"Докторска градина"

Паркът "Докторска градина" получава названието си по името на намиращия се в него "Докторски паметник", изграден в памет на загиналите медицински работници в Руско-турската освободителна война от 1877 – 1878 г., повечето от които са работили в мисията на Руския Червен кръст и са паднали в сраженията при Плевен, Пловдив, с. Мечка и на връх Шипка.
Намира се между улиците „Оборище“ и „Шипка“, на гърба на Националната библиотека „Св. св. Кирил и Методий“.

Парк "Борисова градина"

"Борисовата градина" е най-големият парк в рамките на град София. В началото на "Борисовата градина" се намира езерото Ариана.
Граници: бул."П. Яворов", бул."Драган Цанков", бул."Евлоги Георгиев"

Обща площ: 581043 дка

— 4 Елементи на страница
Показване на 1 - 4 от 7 резултата.